سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من 29 سال دارم و خیلی سال است که بیشتر وقت ها نفس تنگی دارم . هیچگونه علائمی مثل سرفه و خس خس ندارم . وقتی چند نفس عمیق بکشم و بعد یک خمیازه که بکشم نفس بالا می آید و راحت میشود . بیشتر موقع استراحت نفسم می گیرد . تپش قلب هم دارم و دکتر رفته ام . در خواب راحت هستم. آیا این آسم تلقی میشود ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد حسن بمانیان، فوق تخصص آسم و آلرژی:
تنگی نفس یک علامت است که باید دوران مختلفی را مدنظر داشت . بیماریهایی که میتوانند تظاهرشان به شکل تنگی نفس باشد عمدتا تداعی میشود که ریه یکی از آن ارگانها است که خیلی از بیماری ها مرتبط با ریه است . قلب هم می تواند مشکلاتی داشته باشد که ایشان از این جهت هم بررسی شده اند. عوامل دیگری که ما احساس تنگی نفس می کنیم می تواند بیماری هایی باشد که ارگانیک نیست یعنی قسمت یا عضو خاصی مشکلی ندارد ولی می تواند جزء مشکلات روحی باشد .البته این جزء کشف های آخر است که ما در مورد تنگی نفس می کنیم. با صحبت های ایشان من نمیتوانم نظر قطعی بدهم ولی می توانم بگویم بیمارانی که آسم دارند می توانند یکی از این چهار علامت که سرفه ، تنگی نفس ، خس خس سینه و احساس ناراحتی در سینه که این بصورت شکل های مختلفی بیان میشود . یکی احساس سنگینی می کند و یکی می گوید که درد دارم و تعبیرهای بیماران مختلف است .یک بیمار می تواند یکی از این چهارعلامت را داشته باشد یا هر چهار علامت را باهم داشته باشد. ممکن است فقط سرفه داشته باشد و شایع تر به این صورت تظاهرمی کند . 15 در صد بالغینی که دچار آسم هستند ممکن است علامت شان ، تنگی نفس باشد . و ایشان هم فرمودند که فقط تنگی نفس دارم و سرفه و خس خس ندارم. ولی انتظارمان این است که تنگی نفس در فعالیت تشدید بشود . این تنگی نفس ممکن است در شب هم آزار برساند . یک سابقه ی خانوادگی کمک کننده است . در مجموع باز نیازاست که بررسی های تکمیلی بشود ضمن اینکه ایشان باید معاینه بشوند و یک گرافی از سینه اش گرفته بشود و یک تست ریه هم بشود تا ما بفهمیم که ایشان جزء بیماران آسمی است یا خیر .
www.ch3.ir

نظرات کاربران