سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

پسر 6 ساله ای دارم که با شروع فصل بهار حالت سرماخوردگی دارد . داروی آسم و آلرژی به او داده شد ولی مشکل او حل نشده است. آیا این آلری است یا سیستم ایمنی بدن او ضعیف است ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد حسن بمانیان، فوق تخصص آسم و آلرژی:
آسم مجموعه علائمی است که عرض کردم اگر این مجموعه علائم در بیمار وجود داشته باشد میگوییم سندرم آسم است. امروزه با پیشرفت هایی که درعلوم ژنتیک شده است مشخص شده که آسم یک بیماری ژنتیکی است که ژن های متعددی در مورد آن شناخته شده است و فنوتیپ یا شکل بالینی افرادی که مبتلا به آسم هستند هم یکسان نیست . بنابراین ممکن است ما شکل های مختلفی از آسم را داشته باشیم . بعضی از افراد آسم آنها به شکل این است که دچار حملات مکرر میشوند . بین فواصل کاملا طبیعی هستند . دوستانی داریم که وقتی دچار سرماخوردگی میشوند علائم آسم را پیدا می کنند که ایشان فرمودند . ما معمولا در آنها فاکتورهای دیگری را بررسی می کنیم و می بینیم که یک زمینه ی حساسیت به آلرژی نیست فقط آن چیزی که عامل است یک ویروس است وارد میشود و علائم آسم را برای ایشان ایجاد می کند . معمولا بچه هایی هستند که به سن های بالاتر میرسند بیماری و مشکل کمتر میشود و کم کم رفع میشود . ولی اینکه در آن لحظات چکار بکنند این است که وقتی علامت دار هستند مثلا کسی که بدنبال سرفه می کند و سرفه اش بیشتر از دو هفته طول می کشد ، سرفه هایی که در شب تشدید میشود، سرفه هایی که با فعالیت تشدید میشود ، کسی که سرما می خورد و در سینه اش می ریزد ، این ها باید در مورد اینکه بیماری آسم را دارند بررسی بشوند و اگر به تشخیص آسم رسیدند درمان بشوند . به بعضی از آنها توضیه میشود که در دورانی که دچار علامت هستند از دارو استفاده کنند . و فواصل بهبودی دارو مصرف نکنند . پس ما بر اساسی که نوع آسم را شناسایی بکنیم توصیه ی درمانی ما متفاوت خواهد بود . یک راه کار این است که از واکسن انفولانزا استفاده بکنیم . چون انفولانزا در فصل زمستان می توان علائم آسم را تشدید کند یا حملات آسم را بیشتر بکنند استفاده از واکسن می تواند از این قضیه پیشگیری بکند . برای کسانیکه دچار آلرژی تنفسی یا آسم هستند واکسن را توصیه می کنیم .
www.ch3.ir