سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من 35 سال دارم و الان 5 سال است که بعد از بدنیا آمدن دخترم دچار کم خونی شده ام و دارو هماتین هم مصرف می کنم ولی الان دچار سرگیجه و تهوع شده ام . فراموشکار شده ام و زود عصبانی میشوم . فشار من همیشه روی 9 است . برنامه ی غذایی هم داده اند ولی خیلی تاثیر نداشته است . بعضی ها می گویند بخاطر استرس کاری است . آیا این ها ربطی به کم خونی دارد ؟ آیا دختر من هم ممکن است دچار کم خونی بشود ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکترعلیرضا سعادت، فوق تخصص خون و آنکولوژی:
ما می خواهیم شایع ترین کم خونی که همان فقر آهن است را بگوییم ، ایشان با توجه به داروهایی که مصرف می کنند و نوع درمان هایی که برایشان شده است کم خونی فقر آهن را دارند . کم خونی فقر آهن بر حسب سنین مختلف ممکن است علامت های مختلفی داشته باشد . در بچه های بیشتر با بیقراری ، اختلال در رشد و با کم تحرکی خودش را نشان میدهد . هر چه سن بالاتر میرود علائم بیشتر میشود . خستگی زود رس ، تپش قلب ، وز وز گوش ، حالت افسردگی و اضطراب مراجعه می کنند و در سنین بالاتر با درد قفسه ی سینه اگر مشکلات قلبی هم داشته باشند ، با کمی راه رفتن دچار درد در ناحیه ماهیچه ی پا میشوند که به آن لنگش متناوب گفته میشود .گاهی اوقات ممکن است همراه با سکته های خفیف مغزی باشد مخصوصا در سنی بالا . پس می بینیم که کم خونی رنج وسیعی از علامت ها بر حسب سن و جنس افراد دارد . ایشان با توجه به علامت ها ، دچار کم خونی هستند و باید مشخص بشود که نوع کم خونی ایشان چیست .برای مشخص شدن نوع کم خونی حتما آزمایش خون می خواهد و باید آهن خونشان بررسی بشود . بیماری تالاسمی که در ایران مخصوصا در جنوب خیلی شایع است ، باید این آزمایش را انجام بدهند . اگر ایشان تالاسمی دارند اعضای خانواده هم باید بررسی بشوند و اگر کم خونی فقر آهن مشخص شد باید درمان فقر آهن را بخوبی زیر نظر پزشک انجام بدهند و باید در طولانی مدت دارو دریافت بکنند زیرا هم باید کم خونی این بیماران بهبود پیدا بکند و هم آن ذخیره ی آهنی که تخلیه شده را جایگزین کنند تا بعدا دچار مشکل نشوند .
www.ch3.ir