سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من کم خونی شدید دارم و بخاطر سرطان مغز استخوان پیوند مغز استخوان شده ام و الان دوباره می گویند که باید پیوند بشوم زیرا بیماری ام عود کرده است بعد از سه سال . آر وی سی من دوهزار و صد است و پلاکت صدهزار است . چند روز تب و لرز شدید دارم . این دفعه به من میگویند که باید از خواهر یا برادرت پیوند بشوم . خیلی خسته هستم و توانایی من خیلی کم است . راهنمایی بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکترعلیرضا سعادت، فوق تخصص خون و آنکولوژی:
یکی از علت های کم خونی وقتی است که سلول های مغز استخوان پُر از سلول های بیگانه میشود و یکی از آنها سرطان مغز استخوان است . که ممکن است حاد باشد و در همین حالت بیشتر بیماران را پیوند می کنند . که بهتر است برای این افراد از پیوند آلوژن استفاده بکنند یعنی از دهنده ی خواهر یا برادر یا کسی که از نظر آنتی ژن ها به فرد نزدیک باشد . پیوندهای اتولوگ پیوندی است که از خودشان به خودشان زده میشود . که در این خانم هم از همین روش استفاده شده است . در این افراد امکان عود بیماری هست زیرا آلودگی وجود دارد . در این خانم باید اول مشخص بشود که بیماری عود کرده است یا نکرده چون گلبول قرمزشان دو هزار و صد پلاکت شان صد هزار است و این خیلی بعدی است که بیماری شان عود کرده باشد . برای اینکه مشخص بشود ایشان باید مغز استخوان بشوند یعنی نمونه برداری از مغز استخوان بشود . تعداد سلول های نارس در مغز استخوان باید بیش از بیست درصد باشد . اگر این مشخصه را داشته باشد یعنی بیمارعود کرده است . اگر این کار را کرده بانشد و بیماری هم عود کرده باشد چون یک بیماری بدخیم است و ممکن است رشد کند و بیمار را از پای در بیاورد بهتر است برای بار دوم برایشان از پیوند سلول های خواهر یا برادرشان استفاده بشود . برای ضعف و بی حالی خودان حتما به پزشک شان مراجعه کنند و به بخش پیوند بیمارستان شریعتی مراجعه کنند که بیشتر پیوندها درهمانجا انجام میشود . در آنجا باید آنتی بیوتیک های لازم را دریافت بکنند حتی اگر نیاز شد ایشان باید بستری بشوند و آنتی بیوتیک های وریدی استفاده بکنند . و اگر هموگلوبین ایشان زیر هفت است به ایشان خون تزریق کنند . چون پلاکت ایشان صد هزار است این خانم به تزریق پلاکت نیازی ندارند . ولی گلبول سفید پایین است و تب دارند . حتما باید بستری بشوند و درمان قطعی ایشان همان پیوند آلوژن است .
www.ch3.ir