سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من یک پسر ده ساله دارم قدش 123 و وزنش 26 کیلو است و نسبت به هم سن و سالانش خیلی کوچکتر است . در دوسالگی وزنش خیلی کم بود و کم خونی مینور دارد و خیلی ضعیف است . راهنمایی بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر علی ربانی، فوق تخصص غدد کودکان:
اولا تالاسمی مینور یک اختلال ژنی است که تغییراتی در گلبول های قرمز ما ایجاد می کند و ما از روی آزمایش ساده متوجه می شویم که بچه کم خونی دارد . و پیامش این است که این فرد با یک فردی مثل خودش نمی تواند ازدواج کند که این خوشبختانه جزء برنامه های وزارت بهداشت است و قبل از ازدواج این آزمایش را انجام میدهند . این وزن و قدی که ایشان فرمودند برای یک بچه ی ده ساله بد نیست البته بچه ی ریزی است ولی رشد بدی نیست . اگر بیماری خاصی را در این بچه پیدا نکنند علی رغم اینکه بچه ی ریزی است اکثر این ها زمان بلوغ جهش پیدا می کنند و رشد مناسبترخودشان را در آن زمان پیدا می کنند . اگر والدین یا اطرافیان این بچه آدمهای ریزی باشند ، ممکن است بخشی از این ریزی هم ژنتیکی باشد . همین که یک پزشک بچه را می بیند و پدر و مادر را مطمئن میکند علی رغم اینکه ریزتر از همسن و سال های خودش است ولی سالم است، این کافی است. بالاخره همه ی بچه های کلاس نباید بلند باشند و یکی هم باید کوتاه باشد. این قانون طبیعت است . در خیابان هم یکی بلند و یکی کوتاه است و همه سالم هستند و زندگی شان را می کنند . خانواده ها باید توجه بکنند که در شرایط عادی زندگی قرار نیست که همه بچه ها بزرگ باشند . ژن ما این را تعیین کرده است ، پزشک هم آنرا تشخیص می دهد و ما را راهنمایی میکند . ما نباید بیشتر از آن انتظار داشته باشیم . اگر ایشان بچه را پیش پزشک برده اند و مشکلی نداشته اند نباید نگران باشند و هیچ مشکلی نیست .
www.ch3.ir