سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

در دوران بلوغ چه چیزی به بچه ها بدهیم تا آنها رشد و نمو خوبی داشته باشند ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر علی ربانی، فوق تخصص غدد کودکان:
از بین گروههای سنی و جنسی که دارند در خانواده ها زندگی می کنند ،نوجوانان از نظر تغذیه ای وضعیت خاصی پیدا می کنند . نوجوان به دوستهایش بسیار اهمیت می دهد و با دوستهایش می تواند گروهی را تشکیل بدهد که به این گروه وابستگی داشته باشد. پس این وابستگی نوجوان به گروههای دوستان هم سن و سال باعث میشود که با هم مشورت کنند در موارد مختلف و از جمله از همدیگر تقلید می کنند و از هم دیگر نوع و روش غذا خوردن را یاد می گیرند . این کار باعث میشود که خانواده ها مواجه بشوند با نوعی خاصی از تغذیه که تابحال وجود نداشت. نوجوان دوست دارد که با گروهش از بیرون غذایی سفارش بدهد و آنرا مصرف بکند . متاسفانه بعضی از نوجوانان نوشیدنی های خیلی زیاد از جنس گازدار را انتخاب می کنند و مصرف می کنند . سبزیجات کافی و میوه ی مناسب را نخورند و هر چقدر هم که خانواده به این قضیه کمک بکنند و پیشنهاد بدهند باز اشکال دیگری هم وجود دارد که ممکن است مورد توجه نوجوانان قرار نگیرد . پیشنهاد این است که تا یک مرحله ای صحبت پدر و مادر و اطرافیان کمک کننده است و مورد توجه قرار می گیرد ولی بخشی از این توضیحات راهنمایی ها و پیشنهادات باید از طریق کسانی مثل مربیان معلمان و دبیران و حتی کسانی که از خانواده نیستند و با نوجوان دوستی دارند یا گاها از سوی متخصصان تغذیه انجام می گیرد . اگر شما نوجوان را با خودتان نزد یک مشاوره ی تغذیه ببرید و آن متخصص یکسری توضیحات را بدهد ، ممکن است که این نوجوان بیشتر تحت تاثیر قرار بگیرد . نهایتا اینکه نخوردن بعضی از مواد غذایی مناسب بخصوص لبنیات کافی ، سبزیجات و میوه جات مناسب و بجای آن خوردن زیادی مواد پرچرب به سلامتی این افراد لطمه می زند . کوتاهی قد دختران بخصوص در دوران نوجوانی و لاغری مفرط و ضعف شان از این قبیل و قابل توجه است . به تغذیه ی جوانان توجه ویژه ای داشته باشید .
www.ch3.ir