سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

در مورد اولویت فردی که می خواهد پیوند قلب بشود توضیح بدهید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سید محسن میرحسینی، فوق تخصص جراحی قلب و پیوند قلب:
در مورد گیرنده و دهنده ی قلب ما آزمایشات را انجام می دهیم . در دهنده سن مطرح است . اوج ایثار یک فرد این است که حاضر بشود عضو عزیزانش را در اختیار پیوند قرار بدهد . واقعا فداکاری عظیمی است که یک شخص می کند و می داند که با این کار چندین انسان نجات پیدا می کنند . از قلب ، کبد ، دو تا کلیه ، لوزل المعده و حتی از قرنیه ی چشمش هم میشود استفاده کرد و رضایت خانواده و شخص خیلی مهم است . گیرنده هم تست هایی انجام داده و هر دو از نظر عفونت هایی مثل هپاتیت و ایدز باید بررسی بشوند و کسی که گیرنده است باید سن مناسبی بین 50 تا 60 داشته باشد و سن دهنده هم باید بین 40 تا 50 سال باشد و گیرنده نباید بیماری زمین های داشته باشد مثل بیماری کبدی و کلیوی دیابت و بیماری عروقی شدید و همچنین نباید معتاد باشد . چون دوران درمان طولانی خواهد بود باید بتواند پیوند را تحمل کند و خانواده از او حمایت کند . اگر فرد لاغری یا چاقی مفرط داشته باشد نمی توان او را انتخاب کرد . در هر کشوری بر اساس مقرراتآن کشور لیست انتظاری وجود دارد . در کشور ما هم همین طور است. 18 درصد افرادی که در لیست انتظار هستند از دنیا می روند و خانواده های آنها خیلی ناراحت هستند که نتوانستند عزیزشان را نجات بدهند. در تهران سه مرکز این پیوند قلب را انجام می دهد . بیمارستان شریعتی و بیمارستان امام خمینی و بیمارستان مسیح دانشوری . کاندیداهایی که انتخاب میشوند ، اولویت بندی میشوند و در لیست قرار میگیرند . وقتی دهنده ای پیدا میشود ، از طریق از وزارت خانه نوبت هر بیمارستان مشخص میشود و بعد یک رضایت نامه ای از طرف مسئولین مملکتی و بعد بیمارستان باید باشد و بیماران بد حال هم در اینجا سهیم هستند . داشتیم کسی که بسیار بدحال بوده و از بیماری که می توانسته چند روزی تحمل کند خواهش کردیم تا نوبتش را به بیمار بدحال بدهد . البته ما حدالامکان این کار را انجام میدهیم ولی همیشه این کار مقدور نیست و گاهی بیماران به پیوند قلب نمی رسند .
www.ch3.ir