سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من یک دختر 5/3 ساله دارم . دخترم سابقه تب شدید و تشنج ندارد . وقتی که ادرار دارد انگشت های پایش را جمع میکند و خلاصه بدنش را منقبض می کند و معمولا در برابر ادرار کردن مقاومت می کند و معمولا لباسش را کثیف می کند . دکتر مغز و اعصاب کودکان برای او فلوکسیتین تجویز کرده اند . هنگام دستشویی رفتن استرس دارد و شب ادراری هم دارد . یبوست هم ندارد . آیا این حرکات جزء حرکات تشنجی است ؟ تا چه مدتی باید ای شربت را مصرف کنم ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر غلام رضا زمانی، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان:
این کودک دچار استرس و اضطراب هستند و این حرکات ربطی به تشنج ندارد. گاهی اوقات بچه ها موقع ادرار کردن یک لرزهایی به خودشان داده میشود . ممکن است چند ماهی از این دارو استفاده بکنند .در اصل باید رفتاردرمانی متناسب را اعمال کنند . دستشویی های ما یک حالتی دارد که برای بچه های ما ترسناک است. یک فضای ورودی زیر پای شان می بینند و خانواده هم اصرار دارند که با فرهنگ خاص کشور ما این کار را بکنند و این نمیشود . بچه کوچک است و نگران است که نیفتد و ما باید این شرایط را برطرف بکنیم . باید یک قصری کوچک و شرایط کوچک فراهم بکنیم تا آنها را عادت بدهیم ، آنها را تشویق بکنیم و یک انگیزه در آنها ایجاد بکنی که این هنگام دستشویی رفتن دچار استرس نشود . بچه خودش را نگه می دارد و این نگه داشتن باعث گشاد شدن و تنبل شدن مثانه میشود و عوارضی مثل عفونت ادرار پیش می آید . نگران نباشند . شرایطی بوجود بیاورند که بچه هنگام دستشویی رفتن نترسد . یک قصری برایش پیش بینی بکنند تا روی آن بنشیند تا استرس او برطرف بشود .
www.ch3.ir