سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من مادری دارم که 50 سالش است و دیسک کمر دارد . وقتی ام آر آی گرفته اند ، میگویند که بین مهره هایش فاصله افتاده است . 15 سال پیش در برف افتاد و از آن موقع دیگر نمی تواند چیزی بلند کند . یکبار هم بستری شد . و میگویند که نباید چیز سنگینی بلند بکند . مادرم هم درد وهم ضعف عضلانی دارد . درد به باسن او می زند . سالی یکی دو بار در بیمارستان بستری میشود . راهنمایی بفرمایید.

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر فتانی اکبری، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی:
نکته ای که ایشان اشاره فرمودند ضربه ای بوده که به کمر ایشان وارد شده است . همان طور که اشاره کردم ضربه ها و آسیب ها هم می تواند در بعضی از موارد باعث بیرون زدگی دیسک بشوند . این اصطلاح که بین مهره هایشان فاصله افتاده است غلط است . در واقع فاصله ی بین مهره ها کم شده است . زمانی که دیسک بیرون می زند و دچار تخریب میشود و آن مایع وسط دیسک بیرون می زند یا مایع بتدریج از بین می رود ، این باعث میشود که ارتفاع دیسک کم بشود و در عکسی که ما از بیمار میگیریم می بینیم ارتفاع ستون مهره ها کاهش پیدا کرده است . کاهش پیدا کردن بین ستون مهرها بعبارتی می تواند نشان دهنده ی بیرون زدگی یا تخریب ستون بین مهره ای باشد ، مشکلاتی در بیمار تولید می کند مثل این خانم که هنگام حرکت درد شدید دارند . هنگام توضیح در مورد درمان ، این سوال را هم توضیح خواهم داد .
www.ch3.ir