سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

استفاده از شوینده های قوی مثل وایتکس اگر وارد چشم بشود چه آسیبی به چشم وارد می کند ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر خسرو جدیدی، فوق تخصص قرنیه و جراح چشم:
سئختگی شیمیایی یک بحث بسیار جدی و مهمی است . وقتی مواد شوینده وارد چشم میشود می تواند آسیب های جدی وارد بکند از سلولهای بنیادین گرفته تا خود قرنیه . اولین کار پیشگیری است . کسانی که این مواد را استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که آنها می توانند عارضه ی جدی ایجاد بکنند و پیشگیری خیلی مهم است . اگر این اتفاق افتاد ، اولین کار شستشوی داخل چشم است با هر مایعی که در دسترس است حتی اگر مطمئن نباشیم که آن مایع تمیز است . بهترین مایع آب است و در مدت طولانی چشم خودشان را با آب بشویند تا اسیدی که وارد چشم شده شسته بشود . بهترین کار بلافاصله شستشوی داخل چشم است و بعد هم مراجعه به پزشک است . البته چای تازه دم را میشود استفاده کرد زیرا آب آن جوشیده شده و میکروب کمتر است منتها توصیه ی ما این است که اطراف چشم را با چای بشویید زیرا در داخل چشم مکانیزم های دفاعی وجود دارد که اینکار را انجام میدهند . اگر می خواهیم با چای چشم را بشوییم ، اطراف چشم را با پنبه بشوییم ولی شستن داخل چشم توصیه نمیشود . در مورد مواد شیمیایی که ما گفتیم شستشوی داخل چشم است یعنی چشم باید کاملا باز بشود و داخل آن شسته بشود تا اسید خارج بشود .
www.ch3.ir