سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

باوجود اینکه من مدت پنج سال است که از قرص ال دی برای جلوگیری استفاده می کنم هنوز خونریزی خیلی شدیدی دارم . از روز سوم قرص را شروع می کنم ولی باز هم خونریزی دارم همراه با کمردرد خیلی شدید . قبل از اینکه قرص را شروع کنم خونریزی من کمتر بود . ولی پنج سال پیش که برای گذاشتن آی یودی مراجعه کردم از من پرسیدن که خونریزی شما چطور است گفتم خیلی شدید است گفتند شاید فیبروم داشته باشید . و بعد از آن پیشنهاد کردند که ال دی مصرف کنم . می خواستم بدانم علت آن چیست ؟

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان:
یکی از روش های خیلی خوبی که می تواند خونریزی را کم کند ، قرص های جلوگیری از بارداری است . این یکی از خوبی های قرص های جلوگیری از بارداری است که حتی گاهی اوقات خونریزی را کلاً قطع می کند و باعث نگرانی خانم ها می شود . درحالی که من همانطور که از اول گفتم هرچه خونریزی کمتر باشد بهتر است . یعنی شانس یک خانم است که خونریزی قاعدگی او خیلی کم باشد . یعنی حتی ممکن است خونریزی کاملاً قطع شود . همین الان قرص های جلوگیری از بارداری در خارج از کشور وجود دارد که به آن قرص های جلوگیری از بارداری فصلی می گویند . این قرص ها یک دفعه هشتاد و چهار قرص یعنی چهاربسته قرص پشت سر هم است و یک هفته قطع می شود برای اینکه اصلاً این خانم در طول این چهار ماه پریود نشود . برای خانم هایی که مأموریت می روند یا ورزشکار هستند و خیلی از خانم ها ممکن است در زمان قاعدگی یک سری محدودیت هایی داشته باشند . یعنی یک متد جلوگیری است که به زودی به ایران هم خواهد رسید و مطلقاً هیچ ضرری هم ندارد . در خصوص این خانم اینکه روزی که برای گذاشتن آی یودی مراجعه کرده اند با توجه به خونریزی های زیاد برای ایشان آن را نگذاشته اند کار خیلی خوبی بوده است . چون همانطور که گفتم یکی از علت هایی که باعث خونریزی می شود همان آیودی است . ولی تصادفاً این خانم ال دی هم که شروع کرده اند خونریزی ایشان زیاد است . البته ایشان در ابتدای صحبت کفتند من از وقتی که ال دی را می خورم خونریزی زیاد دارم در حالی که بعد گفتند زمانی که برای گذاشتن آی یودی مراجعه کردم از من پرسیدند من گفتم که خونریزی من زیاد است . بنابراین خونریزی ایشان قبل از ال دی هم زیاد بوده است . متأسفانه در خصوص این خانم ال دی موفق نشده که خونریزی را کم کند . وقتی که نتواند این کار را بکند باید یک روش دیگر برای کم کردن خونریزی علاوه بر ال دی استفاده کنند . چون ال دی به عنوان یک روش پیشگیری از بارداری یک روش بسیار خوب است . من به این خانم پیشنهاد می کنم که یک هفته بیشتر بدون قرص نباشند . یعنی زمانی که قرص تمام شد منتظر قاعدگی نشوند و سر یک هفته بسته ی جدید قرص را شروع کنند . بنابراین آن چیزی که گفتند که من از روز سوم پریود قرص را شروع می کنم متدی است که خیلی قابل قبول نیست . شاید اگر به فاصله ی یک هفته شروع کنند ال دی بتواند تا حدودی خونریزی ایشان را کنترل کند . ولی اگر باز هم نتوانست از متدهای درمانی دیگر مانند مفامیک اسید و داروهای دیگری که می توانند میزان خونریزی را کم کنند حتماً باید برای ایشان استفاده شود . به ندرت ممکن است که قرص جلوگیری از بارداری در خانمی موفق نشود که خونریزی را کم کند . در مورد فیبروم هم که به ایشان گفته اند من واقعاً نمی دانم . اگرسونوگرافی به ایشان گفته که فیبروم خاصی دارد ، بخصوص اگر در سطح داخلی رحم یا در جداره ی رحم باشد ممکن است ایجاد خونریزی کند و قرص موفق نشود که خونریزی ناشی از آن را کاهش دهد .
www.ch3.ir