سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من نوزده سال سن دارم و در مدت یک ماه سه بار خونریزی دارم. مدتی دارو مصرف کردم ولی بهتر نشدم. در آزمایش و سونوگرافی هم مشکل خاصی دیده نشده. فقط گفته اند که اختلال در تخمدانها دارم. آیا با این شرایط می توانم باردار شوم یا خیر؟

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان:
خانم نوزده ساله فرد بسیار جوانی است که این مشکل را پیداکرده است . من نمی دانم که یک ماه است این مشکل را دارد یا چندین ماه است که سه بار درماه پریود شده اند . ایشان گفته اند که در ماه اخیر سه بار پریود شده ام . گاهی اوقات ممکن است که مسائلی که بصورت گذرا در زندگی اتفاق می افتد مانند یک استرس بزرگ این مشکل را بوجود بیاورد . زمان کنکور ما خیلی از بچه ها را داریم که به این وضعیت دچار می شوند . و یا هر استرسی در زندگی اتفاق بیفتد مانند ازدواج ، مرگ دوستان و آشنایان یا چیزهایی که به هر حال فشار زیادی را وارد می کند . همانطور که از اول گفتم تخمدان تحت تأثیر سیستم عصبی مرکزی است . بنابراین هر عاملی که سیستم عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار دهد روی تخمدان تأثیر می گذارد و میزان هورمون ها را بالا و پایین می کند . همین بالا و پایین شدن هورمون ها باعث می شود که آندومتر به صورت نا منظم و نه بصورت سیکلیک ماهیانه ریزش پیدا کند و ایشان در ماه سه بار پریود شده اند . اگر فقط یک دفعه است و تکرار نمی شود باید بگوییم که همین مسائل گذرا بوده و نیاز به درمان ندارد . ولی اگر این خانم نوزده ساله هرماه سه بار پریود می شود ، من این سوال را از ایشان دارم که هر سه پریود میزان آن یکسان است یا خیر ؟ خیلی اوقات خانم ها پیش ما می آیند و می گویند چند روز بعد از پاک شدن ما یک چند روز لک می بینیم و بعد دوباره پاک می شویم تا خونریزی بعدی . اگر به این شکل باشد ایشان راست می گویند که در یک ماه سه بار پریود شده اند . ولی در واقعیت آن خونریزی وسطی که اتفاق می افتد و معمولاً میزان آن هم خیلی کم است مربوط به تخمک گذاری است . خیلی از خانم ها ممکن است در روزهای تخمک گذ اری یک مقدار لکه بینی پیدا کنند . این افراد فکر می کنند که خونریزی پیدا کرده اند . این مسئله هیچ اهمیتی ندارد و یک الگوی کاملاً فیزیولوژیک است . مربوط به تخمک گذاری است و هیچ درمان خاصی نیاز ندارد و اتفاقاً نشانه ی سلامت بدن و تخمک گذاری است . بنابراین این خانم نوزده ساله باید مشخص کند که این خونریزی ها به چه شکلی اتفاق می افتد . آنچه که دریک سوال دیگر پرسیدید که می گفتند بعد از چند روز به خونریزی می افتم فکر می کنم که مربوط به تخمک گذاری است و نیازی به درمان ندارد . ولی اگر بررسی شده اند و واقعاً هرماه تکرار می شود و ماهی سه بار پریود می شوند و مقدار هر سه خونریزی تقریباً مشابه است باید بررسی شوند . همه ی اینها عمدتاً عدم تعادل هورمونی دارند . همانطور که گفتم قرص های جلوگیری از بارداری و یا دادن هورمون به هر شکلی که دکتر صلاح بدانند برای مریض می تواند خیلی مفید باشد . از نظر حاملگی نیز ایشان انشاءاله هیچ مشکلی نخواهند داشت نگران نباشند .
www.ch3.ir

نظرات کاربران