سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

خانمی بیست و پنج ساله هستم که همیشه پریود نامنظم دارم و تا آمپول پروژسترون تزریق نکنم پریود نمی شوم . آیا با این وضع باردار می شوم یا خیر ؟

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان:
پریود نامنظم این خانم مفهوم این را دارد که پریود نمی شوند و یا سه یا چهارماه یک بار پریود می شوند . بنابراین باید با آمپول پریود شوند . پریود نامنظم از نظر ما دو مفهوم دارد . متأسفانه وقتی ما با خانم ها صحبت می کنیم با این مسئله مواجه می شویم که می گویند پریود ما نامنظم است ولی این نامنظمی را معنی نمی کنند . عقب می رود یا جلو می آید چون اینها دو مفهوم جدا از هم است . ولی از پروژسترون تزریق کردن این خانم مشخص است که عقب می افتد . این همان موردی است که ما یک قسمت از آن را در تخمدان پلی کیستیک می بینیم . در تخمدان پلی کیستیک به این علت که آن ارتباط بین تخمدان و سیستم عصبی مرکزی قطع شده است و عامل آن نیز مسائل ژنتیک است ، تخمک گذاری صورت نمی گیرد . چون تخمک آزاد نمی شود بنابراین قاعدگی هم وجود ندارد . وقتی که تخمک آزاد می شود یک هورمونی در بدن ایجاد می شود به عنوان پروژسترون که این پروژسترون باعث ریزش آندومتر و قاعدگی میشود . این خانم چون تخمک گذاری نمی کند پس پروژسترون ندارد . پس باید پروژسترون را مصنوعاً تزریق کند .
www.ch3.ir