سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

التهاب مفصل چیست و چه علتی باعث بوجود آمدن آن می شود ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر غلامحسین علی شیری، متخصص داخلی – فوق تخصص روماتولوژی :
یک مفصل با یک مجموعه اجزاعی است که این مجموعه اجزاء باعث عملکرد طبیعی مفصل می شود . هرگونه اختلالی که در داخل مفصل ایجاد شود و بتواند حالت طبیعی مفصل را از مسیر خود خارج کند، با علل بسیار زیاد که بعداً به آن اشاره خواهم کرد ، باعث می شود که یک مایع غیرطبیعی در داخل فضای مفصل ایجاد شود . ایجاد مایع در داخل مفصل کاملاً غیر طبیعی است . این مسئله علل بسیار زیادی دارد . اعم از بیماری های خود ایمنی و بیماری های غیر خود ایمنی که هرکدام بحث بسیار مفصلی است و شاید بیش از بیست بیماری روماتیسمی باشد که این مسئله باعث نگرانی بیماران می شود . تورم مفصل براساس نوع بیماری زمینه ای آن و براساس شدت و سرعت ایجاد کاملاً متفاوت است . گاهی اوقات مفصل در زمان کوتاهی متورم ، قرمز و دردناک می شود . به گونه ای که بیماران بسیار اذیت می شوند و به سرعت به مراکز درمانی و پزشکان مراجعه می کنند . بعضی اوقات ماهیت بیماری به گونه ای است که سیر بسیار آرامی دارد . به تدریج مفصل متورم می شود و ممکن است ماه ها طول بکشد . تظاهر این نوع دوم که سیر مزمن دارند بیشتر به شکل خشکی و خستگی است . گاهی اوقات بیماران به دلیل تورم و درد مفصل به ما مراجعه می کنند . در معاینه ای که ما انجام می دهیم ، مشخص می کنیم که آیا ورم مفصل است یا اینکه اطراف مفصل، ضمائم و اجزاء اطراف مفصل دچار مشکل شده اند . بیمارانی که با فعالیت دچار درد مفصل می شوند ، قسمت عمده ای از آنها معمولاً آقایان یا خانم هایی هستند که مراتبی از آرتوروز مفصل دارند . براثر فشاری که به مفصل وارد می شود دچار یک حمله ی بیماری و تورم و درد می شوند . البته اساس بیماری آرتوروز با سایر بیماری های مفصلی کاملاً متفاوت است . این افراد با استراحت بهتر می شوند . بیماری های روماتیسمی هم می توانند با فعالیت زیاد دچار تشدید و عود علائم مفصلی بشوند .
www.ch3.ir