سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

شیوع بیماری روماتیسمی در کشور چه میزان است ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر غلامحسین علی شیری، متخصص داخلی – فوق تخصص روماتولوژی :
بحث بیماری های مفصلی استخوانی و مطالعاتی که در دنیا انجام گرفته و مطالعاتی که مرکز تحقیقات روماتیسمی در ایران انجام داده است ، نشان می دهد که چیزی در حدود سی تا سی و پنج درصد افراد جامعه ی ما شکایت های مفصلی و استخوانی دارند . البته خیلی از اینها مواردی است که الزاماً بیماری با واسطه ی خود ایمنی نیستند . مانند آرتوروز یا بیماری های اطراف مفصلی ، کمردرد و غیره . آن چیزی که برای ما مهم است بیماری هایی است که ماهیت التهابی دارند . چون این بیماری ها هم بیمار را آزار می دهند ، هم مخرب هستند. مفصل را دچار آسیب می کنند . طیف بیماران روماتیسمی بسیار گسترده هستند . هدف اصلی برخی از بیماری ها مفصل است مانند بیماری روماتوئید که موضوع اصلی بحث ما است . بعضی از بیماری ها درگیری مفصل ، درگیری یکی از اعضاء بدن است . یعنی ممکن است تمام سیستم های بدن درگیر شود از جمله مفصل . مانند بیماری لوپوس یا بیماری نقرس که از قدیم خیلی از مردم آن را می شناسند . بیماری هایی با درگیری ستون مفاصل و ستون فقرات و درگیری مفصل . این تقسیم بندی کاملاً متفاوت است . پس بیماری های روماتیسمی دو دسته هستند ، یک دسته الگوی خود ایمنی دارند و یک دسته الگوی غیر خود ایمنی دارند . آنها که خود ایمنی هستند بسیار مهم هستند چون از جهت آینده ی بیماری ممکن است مشکلات جدی را برای بیمارایجاد کنند .
www.ch3.ir