سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

در بیماری روماتیسم معمولاً چه مفاصلی بیشتر درگیر هستند ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر غلامحسین علی شیری، متخصص داخلی – فوق تخصص روماتولوژی :
این بیماری تقریباً تمامی مفاصلی را درگیر می کند . برروی مفصل یک پرده ای وجود دارد که کار دفاعی دارد و همچنین ترشح را ایجاد می کند . یک مایعی در داخل مفصل ترشح می کند که این مایع مفصل را لغزنده می کند و نرم نگاه می دارد . شایع ترین مفصلی که درگیر می شود مفصل مچ دست ها ، کف دست ها ، بندهای دستها است که معمولاً درگیری در اینها متقارن است . گاهی افراد می گویند صبح که بیدار می شویم دست های ما مشکل دارند . مفصل آرنج درگیر می شود . مفصل شانه درگیر می شود . مفصل فک مفصلی است که جزء شکایت های بیماران است . مفصل زانو ، مچ پا و انگشتان پا . تمام این مفاصل در این بیماری درگیر می شوند . در مراحل اولیه زمانی که مفصل درگیر شد ، مفاصل یک مقدار متورم و دردناک می شوند و زمانی که معاینه می کنیم دقیقاً تمرکز درد برروی بند های مفصلی است . در مراحل پیشرفته ی بیماری مفاصل تغییر شکل پیدا می کنند . این بیماری نادر نیست و در بعضی از کشورها یک تا سه درصد مردم مبتلا هستند . در تحقیقی که در داخل کشور ما انجام شده کمتر از نیم درصد مردم مبتلا هستند . الان با درمان هایی که همکاران ما انجام می دهند ما کمتر بیمارانی را می بینیم که حتی بالغ بر ده سال مبتلا به این بیماری باشند و مفاصل آنها تغییر شکل داده باشد. اگر افراد درمان مناسب نشوند مفصل پا درگیر می شود و دچار تغییر شکل می شوند .
www.ch3.ir