سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من صبح ها که از خواب بیدار می شوم درد شدیدی در ناحیه ی کتف و کمر دارم . همچنین موقع خواب از ناحیه ی زانو به پایین پای من خیلی ضعف شدیدی دارد . به دکتر که مراجعه کردم و برای من آزمایش نوشتند گفتند که روماتیسم دارم . داروهایی که استفاده می کنم دیکلوفناک و ویتامین D است از بتامتازون هم استفاده می کنم . حالا می خواستم بدانم برای درمان کلی من چه باید بکنم ؟ می خواستم بدانم آیا لازم است که مجددا آزمایش انجام دهم یا خیر؟ ضمناً داروهایی که استفاده کردم اصلاً بهتر نشدم . چند سال پیش هم من برای کار دندان پزشکی که مراجعه کردم قرار شدکه از دندان من عکس برداری انجام دهند که در هنگام این کار دکتر متوجه شد که مفصل چپ فک من از بین رفته است . حالا می خواستم بدانم آیا این هم در رابطه با همان رماتیسم است .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر غلامحسین علی شیری، متخصص داخلی – فوق تخصص روماتولوژی :
بیماری روماتیسم یا روماتوئید معمولاً با ستون فقرات کاری ندارد . یعنی به لحاظ ماهیت آناتومیک منطقه هیچ درگیری ایجاد نمی شود . ما یک دسته ی دیگری از بیماری های روماتیسمی داریم که هدف اصلی این بیماری ها ستون فقرات است . شکایت بیماران نیز به این شکل است که می گویند صبح که از خواب بیدار می شویم خشکی و خستگی داریم . ممکن است این خشکی و خستگی طول بکشد . در مراحل اولیه ممکن است این خشکی بیماران را شب از خواب بیدار کند . بیماران می گویند شب از خواب بیدار می شویم و قدم می زنیم بعداً مجددا استراحت می کنیم . این بیماری کاملاً مجزا است که باید جداگانه روی آن بحث شود . من فکر می کنم این خانم به پزشک متخصص مراجعه کنند با آزمایشات خاص و معایناتی که انجام می دهند می توانند به حل مشکل کمک کنند .
www.ch3.ir