سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

تزریقات مفصلی چقدر می تواند در درمان بیماری روماتیسم کمک کند آیا فقط کاهش دهنده و کنترل کننده ی درد است یا تأثیری هم برای درمان دارد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر غلامحسین علی شیری، متخصص داخلی – فوق تخصص روماتولوژی :
اعتقاد بر این است که زمانی که بیماری روماتیسم فعال است با درمان دارویی سیستمیک کلی و تزریقات مفصلی می توان بیماری را خاموش کرد . چون سیر بیماری سیری است که مخرب مفصل است . اگر در مراحل اولیه این کار انجام شود همه ی تلاش ما بر این است که با داروهای خوارکی بیماری را کنترل کنیم . بعضی اوقات در فرد یک یا دو مفصل خاص دچار تورم می شوند توصیه در این جا این است که تزریق مفصلی انجام شود . متأسفانه یک باور غلط در مردم ما وجود دارد، زمانی که پیشنهاد تزریق مفصلی می شود می گویند ممکن است مفصل آسیب ببیند . من در بحث ها اشاره کردم که بطور طبیعی در داخل مفصل یک تا دو سی سی مایع وجود دارد که مفصل را روغن کاری می کند . اگر اشکالی در مفصل ایجاد شود و مایع در مفصل افزایش پیدا کند که غیر طبیعی است و این مایع مخرب مفصل است . باید در اسرع وقت این مایع تخلیه شود . یا در بیماران روماتیسمی اگر یک مفصل بطورناگهانی دچار ورم شود بایستی به سرعت تخلیه شود . چون در تشخیص اولیه ما می گوییم که مبادا عفونت های مفصلی باشد . که این مسئله اورژانس طب است . اگر عفونت در مفصل ایجاد شده باشد به سرعت مفصل را تخریب می کند . لذا بیماران چنانچه به پزشک خود اعتماد دارند باید آرامش داشته باشند . اگر پزشک توصیه به تزریق مفصلی یا کشیدن مایع مفصل کرد با آرامش بپذیرند . فکر می کنم این قضیه به نفع بیماران باشد .
www.ch3.ir

نظرات کاربران