شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

خیلی از مواقع که چیزی باعث ناراحتی من شود و یا هیجان شدید داشته باشم ، یک حس خالی شدن و خلاء را در وجود خود احساس می کنم . که اگر نتوانم آن را کنترل کنم البته با زحمت زیاد تا دو یا سه روز احساس خیلی ناراحت کننده ای دارم . این مسئله را هم یاد آور می شوم که تیروئید من کم کاری دارد . از موقعی هم که این بیماری را گرفته ام بیشتر این حالت ها به سراغ من می آید . می خواستم بدانم دلیل این حالت ها چیست ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مصطفی حیدری، روان پزشک:
یکی از مشکلاتی که ما با آن مواجه هستیم و باعث تغییرات خلقی می شود نقص در عملکرد غدد درون ریز ازجمله تیروئید است . اینکه گفتند هیجانی دارند که باعث تخلیه ی انرژی ایشان می شود از جمله ی همان مولفه ی اولی است که گفتم باید هیجانات خود را خوب بشناسیم . شادی هیچگاه به این صورت نیست که باعث تخلیه ی انرژی انسان شود . چون بعد زیستی هر هیجانی متناسب با آن است . زمانی که ما غمگین هستیم باعث می شود که کل انرژی ما تخلیه شود و در واقع غمگینی زمانی است که کل انرژی ما تخلیه شده و باعث شده که ما غمگین شویم . این حالتی که این خانمی می گویند شبیه به این است یعنی در واقع از لحاظ خلقی ، خلقی ایشان خیلی پایین می آید و حالتی مثل افسردگی پیدا می کنند . یعنی هیجان ایشان به این حد می رسد که بی حال می شوند . ما برای این افراد بیشتر درمان های دارویی را پیشنهاد می کنیم . بخصوص باید مشکلات تیروئید خود را کنترل کنند . یعنی مشکلات افسردگی ناشی از تیروئید دارند . ایشان در واقع اختلال خلقی ناشی از مشکلات تیروئید دارند .
www.ch3.ir