شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

در مورد تعداد روزهایی که بیمار با علائم آلرژی درگیر است و افتراق آن با زکام ، توضیحاتی بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر حمید سهراب پور، فوق متخصص ریه:
یکی از چیزهایی که بسیار مهم است سابقه است . وقتی ما با بیمار مصاحبه می کنیم و شرح حال بیمار را می گیریم مثلا در سال گذشته در چنین فصل و زمانی همین علائم برای بیمار ایجاد شده است ، کمک بسیار بزرگی به تشخیص بیماری است . مثلا بیمار می گوید که این علائم همیشه از اسفند در من شروع می شود و تا اواسط اردبیهشت ادامه دارد و اگر این پدیده چند سال تکرار شده است ، این خودش تشخیص را معلوم می کند . گاهی این در زمان مشخصی نیست و می تواند در فصل های دیگری هم صورت بگیرد . درست است که در بهار بخاطر گرده گلها اوج آلرژی است ولی خیلی از افراد آلرژی هایشان در تابستان است . زیرا در تابستان یکسری آلرژن هایی را داریم که مربوط به درختان نواحی خاص یا علفزارهایی که در یک منطقه ی خاصی وجود دارد و مثلا اینها در تابستان گل می دهد . ما بیماران زیادی از اطراف تهران داریم که اینها در فصلی که مزارع برداشت جو و گندم دارند مراجعه می کنند و بیماری شان تشدید می شود . بنابراین می تواند اختصاص به فصل بهار نداشته باشد و در فصل های دیگر هم عارض بشود . یکسری از بیماران علائم آلرژی شان در پاییز تشدید می شود زیرا در پاییز هم یکسری آلاینده هایی داریم که آنها گرده ی گل نیست ولی چون فصل برگ ریزان است ، خاکی که از این برگ ریزان ایجاد می شود باعث حساسیت می شود .
www.ch3.ir