شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

آیا درمان قطعی برا ی بیماری آلرژی وجود دارد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر حمید سهراب پور، فوق متخصص ریه:
کسانی که خودشان می دانند که آلرژی های فصلی دارند ، قبل از شروع فصل اقدامات پیشگیرانه برای آنها انجام می شود و داروهایی هست که ما از قبل می توانیم برای آنها تجویز بکنیم . معمولا قبل از شروع فصل داروها را شروع می کنند و بعد از مرحله ی پیک یا اوج آن کم کم می توانند دارو را کم کنند یا قطع کنند . خیلی از موارد هست که پیشگیری ها به روش های غیر دارویی صورت می گیرد .افرادی که در یک منطقه ی خاصی زندگی می کنند و در فصل معینی با مشکل مواجه می شوند ، خیلی از آنها در این فصل از آنجا کوچ می کنند . دوری از آلرژن منطقی ترین راه برای پیشگیری است .البته این برای همه امکان پذیر نیست . از روش های دیگری هم می توان استفاده کرد . مثلا از ماسک های مخصوصی که جلوی ورو این گرده ها به داخل سیستم تنفسی را می گیرد استفاده کنند . البته این ماسک های معمولی که در اختیار افراد است کارایی لازم را برای این موضوع ندارد . آنها ماسک های مخصوصی است که بعضی از آنها میل کلاه هایی است که موتورسواران آن را بر سر می گذارند . در واقع تمام سر را پوشش می دهد و بعضی از آنها داخلش یک موتورالکتریکی دارد که هوای داخل کلاه را تهویه و تصفیه می کند .البته تهیه ی آن برای همه امکان پذیر نیست . الان شرکت هایی هستند که دستگاههایی ساخته اند که هوای اتاق را تصفیه می کند و این خیلی خوب است .
افرادی که سیگار می کشند چون سیستم دفاعی شان آسیب می بیند ، علائم شان تشدید می شود. کسانی که آلرژی دارند اگر مبتلا به سیگار هستند ، حتما آن را ترک بکنند. افرادی که خودشان سیگار نمی کشند ولی در معرض دود افراد سیگاری قرار می گیرند یعنی سیگاری های ناخواسته ، این افراد هم ممکن است که بیماری آلرژی شان تشدید بشود . چهار هزار ماده ی شیمیایی در دود سیگار وجود دارد که بسیاری از آنها محرک و روی سیستم تنفسی تاثیر گذار است و کسانی که دچار آلرژی هستند آسیب بیشتری می بینند . خوب است که محیط زندگی مان را با دود سیگار آلوده نکنیم .
www.ch3.ir