شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

لطفاً درخصوص انواع آنتی بیوتیک ها توضیح بفرمایید . اینکه چه فرقی بین قرص ، شربت، کپسول و آمپول آن وجود دارد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر بیژن صدری زاده، متخصص بیماری های عفونی:
اصولاً داروها به طور کلی و آنتی بیوتیک ها خصوصاً در داروخانه ها به چند صورت در اختیار جامعه قرار می گیرند . که مهمترین آن قرص ، شربت ، کپسول و آمپول است . هرکدام از اینها برای موارد خاص است . آمپول برای بیمارانی است که بیماری شدید دارند . همچنین عمدتاً برای بیمارانی که در بیمارستان بستری می شوند . که می توان با مراقبت کامل آمپول را برای آنها تجویز کرد . چون شرایط خاصی است که باید اصول ضد عفونی را رعایت کنند و نکات دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد . همچنین نیاز به کادر پرستاری و پزشک و بیمارستان دارد . بنابراین آمپول آنتی بیوتیک در نود درصد موارد باید در بیمارستان باشد مگر اینکه به دلیلی غیر ممکن باشد . بنابراین یک مادر و یا یک بیمار نباید اصرار کند که به عنوان آنتی بیوتیک به او آمپول داده شود . پس باید خوراکی داده شود . گاهی اوقات نه فقط در مورد آنتی بیوتیک ها بلکه در مورد داروهای دیگر هم زمانی است که بیمار به هیچ وجه نمی تواند از طریق خوراکی دارویی را مصرف کند از جمله کپسول ، شربت وقرص بنابراین مجبور هستند که به او آمپول تزریق کنند . این هم یک مورد دیگر است . ولی در مورد خوراکی بودن کپسول و قرص اصولاً مربوط به بزرگسالان است . یعنی افرادی که می توانند کپسول و قرص بخورند . یک بچه ی دو یا سه ساله نمی تواند کپسول و قرص بخورد . باید به او شربت داده شود یعنی شربت مخصوص بچه ها است . اینها از لحاظ تأثیر هیچ فرقی نمی کنند . بعضی از افراد فکر می کنند که آمپول خیلی بهتر است . نه اینگونه نیست . هیچ ضرورتی ندارد بخاطر اینکه سرعت بیشتر شود یا کمتر شود از آمپول یا نوع دیگری از آنتی بیوتیک استفاده کرد.
www.ch3.ir