شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

من 36 سال سن دارم و تابحال سه تا سقط داشتم که دو تای آن حاملگی پوچ بوده است . دردهای من از ناحیه ی کلیه شروع می شود و به پاها کشیده می شود . آزمایش نشان داده که من یک عفونت داخل مخاط رحمی دارم که این عفونت از اولین زایمان باقی مانده است . چرک خشک کن خورده ام ولی همچنان درد دارم . پریودهای نامنظم هم دارم . آیا این عفونت ها ربطی به درهای من دارد یا خیر ؟

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر مهدوی، فوق متخصص نازایی:
این درد که بدنبال زایمان اول ایشان ایجاد شده است هنوز تشخیص داده نشده است و احتمالا آنرا به عفونت داخل مخاط رحم ربط داده اند . اگر عفونت ها سطحی و داخل واژن باشد معمولا ایجاد دردهای مزمن و لگنی نمی کند . عفونت ها وقتی درد ایجاد می کنند که باعث ایجاد ضایعات چسبندگی داخل لگن بشود . وقتی حالت چسبندگی ایجاد می شود لوله های گشاد می شوند و به دنبال آن درد ایجاد می شود . یک عفونت سطحی یا آندومتری درد لگنی مزمنی را برای خانم ها ایجاد نمی کند. بنظر من برای علت درد این خانم باید بررسی بیشتری بشود و چون پریود ایشان هم بهم خورده است ممکن است آندومتریوز باشد زیرا یکی از مشکلاتی که آندومتریوز ایجاد می کند پریود ها را نامنظم می کند و بیشتر بصورت لکه بینی بعد از دوران قاعدگی می باشد . بهتر است ایشان سونوگرافی و ام آر آی انجام بدهند و اگر از این طریق تشخیص داده نشد ، باید لاپاراسکوپی انجام بدهند تا مشخص بشود که این خانم آندومتریوز دارد یا خیر . اگر چسبندگی داخل رحم هم وجود داشته باشد که ایجاد درد می کند از طریق لاپارسکوپی قابل تشخیص است .
www.ch3.ir