شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

من یک فرزند هشت ساله دارم که بر اثر استفاده بی رویه از سموم حشره کش دچار آلرژی شدید شده است . به گونه ای که صدای او تغییر کرده و باید مدام از غذاهایی مانند سوپ و شیربرنج بخورد . الان دو سال است که تحت درمان است ولی هیچگونه بهبودی حاصل نشده است . می خواستم بدانم امیدی به بهبودی این بچه وجود دارد یا خیر؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد حسن بمانیان، فوق تخصص آسم و آلرژی:
مشکل این بچه را گفتند که گرفتگی صدا است ولی اینکه سرفه یا تنگی نفس همراه آن است یا خیر نمی دانیم . و یا ترشح بینی دارد یا خیر ایشان فقط یکی از علائم را گفتند . یکی از علائم آلرژی گرفتگی صدا است . گرفتگی صدا همراه با علائم دیگر است و کمتر اتفاق می افتد که گرفتگی صدا تنها علامت آلرژی باشد . گرچه این امکان هم وجود دارد . به هرحال اگر گرفتگی صدا طولانی باشد و تنها علامت باشد باید یک دید مستقیم و معاینه ی مستقیم حنجره و تارهای صوتی ضروری است . مگر اینکه علائم دیگری باشد و دوره ای بهبود پیدا کند و باز بیماری برگردد . فرض را بر این می گذاریم که ایشان آلرژی دارند. و یک سری عواملی است که در منزل استفاده کرده اند مانند حشره کش ها یا مواد شیمیایی که اینها محرک های بسیار قوی هستند برای کسانی که مبتلا به آلرژی هستند. قدم اول این است که ایشان باید از این عوامل محرک که در داخل خانه است دوری کنند . در آشپزخانه یک تهویه ی خوب وجود داشته باشد . بوی غذا هم می تواند آزار دهنده باشد . از اسپری های مختلف در داخل منزل استفاده نشود . مهم تر از همه این است که کسی سیگار نکشد . اگر فرد سیگاری وجود داشته باشد کنترل بیماری را سخت می کند . وقتی که هوا آلوده است و یا آن ماده ی خاصی که مشخص شده این کودک حساسیت دارد سعی کنید که این کودک در محیط باز قرار نگیرد . اگر در محیط بیرون از منزل و در اتومبیل هستید شیشه ها بالا باشد . در داخل منزل هستند در و پنجره ها را بسته نگاه دارند . استفاده از بعضی از تهویه های خاص که دارای فیلتر های خاص است و می تواند میزان مواد حساسیت زای داخل منزل را به حداقل برساند . اینها راهکارهای پیشگیری است که کمک کننده است . لازم نیست در داخل منزل از ماسک استفاده کنند و زندگی را سخت کنند ولی در خارج از منزل اگر در شرایطی قرار می گیرند که احساس می کنند گرده های آلوده زیاد است ماسک تا حدی کمک کننده است . اگرچه باید در مورد ماسک گفته شود که این ماسک هایی که از آن استفاده می شود باید هر دو ساعت عوض شود . کار دیگری که برای کودک ایشان می توان کرد این است که داروهایی را که استفاده می کنند طبق نظر پزشک و زیر نظر ایشان باشد . یک اشاره ای درخصوص غذاهای خاصی که به کودک خود می دهند کردند و گله داشتند که در مورد غذا محدودیت خاصی ایجاد شده است . اساساً برای آلرژی های تنفسی نوع غذا خیلی مهم نیست . من اینجا یک آمار را به شما ارائه دهم اینکه کسانی که آلرژی های تنفسی دارند از هر صد مورد ممکن است که هفت یا هشت مورد از آنها مستقیماً نوع غذایی خاص دخالت داشته باشد . ولی آنچه مسلم است این است که غذاهایی که مواد افزودنی دارند ، افزودنی هایی که به عنوان افزودنی های مجاز هم اسم گذاری می شود ، رنگ دهنده و طعم دهنده هستند و اینکه باعث می شوند غذا یک قوام نرم تری پیدا کند . اینها می توانند محرک باشند. توصیه می شود که از فست فود ها استفاده نکنند ولی در مورد غذاهای طبیعی ایشان محدودیتی ندارند .
www.ch3.ir