شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

درخصوص بهداشت فردی وسواس گونه نیز توضیح بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر ربیعی راد، کارشناس ارشد پرستاری کودکان و متخصص دوره ی پرستاری زخم:
این که یک فرد بیشتر از میزان لازم به بهداشت بپردازد خود آن یک نوع بیماری است . ولی در مجموع تحقیقات نشان داده است که زنان بیشتر از مردان دست می شویند . یعنی نود درصد در مقابل هفتاد و پنج درصد . اینکه افراد به صورت وسواس گونه دست بشویند ، تحقیقات نشان داده است که فقط چهل و دو درصد از مردم بعد از دست زدن به حیوانات دست می شویند . سی و دو درصد از مردم بعد از عطسه و سرفه دست می شویند . و فقط یک پنجم یا بیست و یک درصد از مردم جامعه بعد از دست زدن به پول دست می شویند . نشان داده شده که مردم در خانه کمتر از بیرون دست می شویند . فرضاً خانمی در منزل در حال آشپزی است و حس می کند که لازم است وسیله ای را از سوپر مارکت برای ایشان بیاورند ، تماس می گیرند و فردی می آورد . حالا این خانم هم در حال آشپزی هستند می آیند و آن وسیله را تحویل می گیرند . اول پول می دهند و آن کیسه ای که دست آن آقا بوده و ممکن است آلوده هم باشد تحویل می گیرند بعد به غذا پختن ادامه می دهند . اینجا دست شستن لازم است . اگر اینجا دست شسته شود وسواس گونه نیست . یک نکته ی تأسف آور این است که پژوهش ها نشان داده که بیست درصد مردم جامعه بعد از رفتن به توالت دست خود را نمی شویند. این یک آمار کلی است . درسنین جوانی کمتر است . یعنی مثلاً حدود شصت درصد درختران دبیرستانی بعد از توالت رفتن دست می شویند و کمتراز نیمی از پسران این کاررا می کنند . ما این مسئله را در کشورخود سنجیدیم که ببینیم درکشور ما نیز اینگونه است . در یکی از مناطق آموزش و پرورش در دوره ی راهنمایی آن را سنجیدیم . کمتر از این میزان دست خود را می شستن . البته الان که به آنها آموزش دادیم تا سی درصد افزایش پیدا کرد . یعنی آموزش موثر است .
www.ch3.ir