شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

کمردردهای زنان باردار و بعد از زایمان چه علائمی دارد و روش های درمانی آن چیست؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد مهدی امام، فوق تخصص روماتولوژی:
کمردردهایی که در زنان باردار دیده می شود علل مختلفی دارد . یکی اینکه همان چیزهایی که در افراد سالم منجر به کمردرد می شود مانند دیسک بخصوص در خانم ها که چون تاندون های آنها شل می شود قوس کمر بیشتر می شود . موقعی که باردار میشوند شکم بزرگ می شود و برای حفظ توازن گودی کمر بیشتر می شود . خود همین گودی کمر فی البداهه می تواند در افرادی که مشکلات خیلی کوچک تاندون و عضله دارند منجر به درد شود . خود همین گودی کمر اگر در دوران بارداری فشار بیاورند منجر به این می شود که دیسک کمر بیرون بزند و اذیت کند . یک مشکل دیگری که است جنین بخصوص در ماه های آخربارداری سر او به داخل حفره ی لگن می آید ممکن است بر روی اعصاب آن ناحیه فشار بیاورد و منجر به دردهایی مانند سیاتیک شود . پس علت کمردرد در دوران بارداری ممکن است یک مقدار متفاوت باشد . بجز اینکه تاندون ، دیسک و غیره است ، گودی کمر ، فرو رفتن جنین در داخل حفره ی لگنی و فشار برروی اعصاب می تواند مسبب آن باشد . ما همیشه به خانم هایی که باردار می شوند توصیه می کنیم که حتماً ورزش های مناسبی را که دکتر های زنان به آنها می دهند و یا در کتاب های کمردرد مستتر است انجام دهند . ورزش های مناسب داشته باشند . گاهی اوقات بخصوص در افرادی که کمردرد دارند و یا سابقه ی کمردرد داشته اند و باردار شده اند گن های بارداری خیلی کمک می کند چون در بارداری نمی توان کرست بست. یاد ما باشد که استفاده از کرست های کمری به مدت طولانی منع می شود چرا که ما می خواهیم در کمردرد عضلات را تقویت کنیم . وقتی که شما کرست را دائم می بندید عضلات می گویند آن که آنجا است پس ما چرا کار کنیم و عضلات به مرور زمان تحلیل می رود . چیزی که اصلاً ما در کمردرد نمی خواهیم . اگر از کرست کمری استفاده می کنید حداکثر باید سه ساعت در روز باشد . مگر به صلاحدید پزشک که لازم بداند شما به مدت طولانی و یا دو یا سه هفته دائم ببندید . پس بستن طولانی کرست کمری باید زیر نظر پزشک باشد . افرادی که کمردرد را تجربه کرده اند در کارهای سنگین می توانند دو یا سه ساعت کرست را ببندند . مثلاً اگر اسباب کشی دارید یا کار سنگین دارید یک یا دو ساعت این کرست ها را می بندید و فشار را بر روی کمر کم می کنید . پس یاد شما باشد استفاده طولانی از کرست کمری منع می شود . مگر با نظر پزشک که گاهی اوقات در برخی از بیماری ها ما می دهیم و حتماً مریض باید استفاده کند . حتی اگر عضلات او تحلیل رود باید این کار را بکند .
www.ch3.ir