شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

در مورد این فکر مردم که می گویند بیماریهای دندان بیشتر ارثی است و خیلی اعتقادی به پلاک میکروبی که در اثر باکتری روی دندان تشکیل می شود اعتقادی ندارند ، توضیحاتی بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر رکن، متخصص بیماری های لثه:
در مورد بیماری لثه ما یک علت اصلی و یک عوامل مستعد کننده داریم . ما مسائل ارثی را از عوامل مستعد کننده می دانیم . و مطمئنا عوامل ارثی و ژنتیکی در بیماری لثه موثر است اما نه بعنوان علت . ما در مورد فردی که می گوید مادر من در سن بیست و پنج سالگی دندان هایش را از دست داده است ، اگر پلاک میکروبی را نداشته باشیم و از دندان ها حذف کرده باشیم ، آن زمینه های ارثی خیلی نمی تواند تاثیر بکند ولی زمینه های ارثی در حضور پلاک های میکروبی می تواند نقش ایفا بکند و بیمار را تشدید بکند . ولی اگر علتاصلی نباشد ، چنین چیزی خیلی کم است و قابل کنترل است . ارث و ژنتیک از عوامل اصلی نیستند ولی از عوامل تشدید کننده و مستعد کننده هستند .
www.ch3.ir