شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

آیا پلاک دندانی در همه ی موارد تشکیل می شود یا فقط وقتی که غذا می خوریم باید مسواک داریم ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر رکن، متخصص بیماری های لثه:
شما چه غذا بخورید و چه غذا نخورید پلاک دندانی تشکیل می شود . طبق فرایندی با توجه به بزاقی که در دهان وجود دارد پلاک میکروبی تشکیل می شود . یعنی یک لایه ای در سطح دندان مشتق از میکروپروتئین های بزاق شکل می گیرد و روی آن پلاک میکروبی می نشیند . ممکن است غذا خوردن این حالت را بیشتر بکند . پس به غذا خوردن ربطی ندارد . کسانی که ترجیح می دهند بعد از غذا خوردن مسواک بزنند و ما هم حرفی نداریم ، بین دندانهایشان فضاهای بازی وجود دارد که گیر می کند و حالت اذیت کننده برایشان دارد و خوب هم نیست که لای دندان بماند و بخاطر همین دندانهایشان را بعد از غذا خوردن تمیز می کنند . کسی که عادتا بعد از غذا مسواک می زند کار خوبی است و مسواک برند ، مشکلی ندارد ولی بعنوان یک توصیه می گوییم که چون کار باید عملیاتی باشد و کار را نباید سخت کرد زیرا بعضی ها بعد از ناهار نمی توانند مسواک بزنند . پس ما می گوییم که هر شب قبل از خواب پنج دقیقه مسواک بزنید. حتی آقای رئیس جمهور هم باید این پنج دقیقه را برای دندانهایش وقت بگذارد.
www.ch3.ir

نظرات کاربران