شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

دو سال است که گوش من مرتب عفونت دارد و من را اذیت می کند . درد هم دارم و گاهی احساس می کنم که همراه عفونت خون هم وجود دارد . دکتر میگوید که پرده ی گوش شما بشدت آسیب دیده است و باید عمل بشود . من می ترسم عمل کنم زیرا دکتر گفته که احتمال دارد صورت شما کج بشود . راهنمایی بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر علی اصغر پیوندی، متخصص گوش و حلق و بینی:
ایشان پرده ی گوششان پاره است . اگر پرده ی گوش به هر علتی پاره بشود ما به فرد شش ماه مهلت می دهیم که ترمیم بشود .اگر بدن توانست آنرا ترمیم کند که هیچ ولی اگر نتوانست ، درمان بعدی جراحی است . این نکته که این خانم از آن ترسیده واقعیتی است . ما باید مسائلی که ممکن است پیش بیاید توضیح بدهیم . و با این عوارض آشنا باشد . و خودش حق انتخاب داشته باشد . بالاخره حالتی که عصب صورت ما را شکل می دهد از داخل گوش عبور می کند و از گوش میانی به صورت مان می آید . در جراحی گوش ما باید حواسمان به این عصب باشد که اگر این عصب آسیب ببیند دچار مشکلات زیادی می شویم. حالا این جوری نیست که هر کس که عمل گوش انجام بدهد صورتش کج بشود . این بستگی به عفونت همراهش دارد . ما تذکری به فرد می دهیم که این مشکلات هم هست ولی درصدش خیلی کم است ولی این ریسک است . شما که از خیابان عبور می کنید ریسک می کنید زیرا ممکن است که ماشین به شما بزند ولی به هر حال باید از خیابان رد بشوید و به زندگی ادامه بدهید. زندگی همراه با ریسک است . ریسک عمل جراحی هم هیچ وقت صفر نیست ولی دراین مواقع نزدیک صفر است . ممکن است که عفونت گوش گسترش پیدا کند و به داخل مغز برود و آبسه ی مغزی بشود و باعث مننژیت بشود. پس ما باید ریسک با درجه ی پایین بپذیرم . ایشان با پزشک خودشان تماس بگیرند و مسائل را بپذیرند و عمل جراحی را انجام بدهند . اگر صورت کج بشود قابل ترمیم است . اگر بعلت عفونت عصب در معرض آسیب قرار بگیرد ، پیوند عصب زده می شود و گاهی خودش با فیزیوتراپی و درمان های دارویی برمی گردد . این طور نیست که تا آخرعمر صورتش کج بماند . ولی چون این آسیب ها خیلی نمود دارد خیلی جدی بنظر می رسد مخصوصا برای خانم ها خیلی حیاتی است . پس باید این وتاقعیت را به بیمارگفت . عمل گوش طوری نیست که به بیمار قول صددرصد بدهیم که شنوایی گوش برمی گردد وهیچ مشکلی پیش نمی آید. بعضی عمل ها درصد موفقیتش بیشتر و بعض کمتر است.
www.ch3.ir