شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

در مورد آدامس هایی که برای کاهش گوش درد و باز شدن گوش در ارتفاعات توصیه می شود توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر علی اصغر پیوندی، متخصص گوش و حلق و بینی:
ما یک راه دو و نیم سانتی داریم که لوله ی اُستاش است که از پشت خلق ما به داخل گوش می رود. این دو وظیفه دارد . یکی وظیفه دارد که فشار داخل گوش را با فشار محیط تطبیق بدهد . وقتی ما به ارتفاع می رویم فشار کاهش پیدا می کند ، این لوله ی استاش باید فشار داخل گوش میانی را کاهش بدهد و متعادل بکند و وقتی متعادل شد حالت طبیعی پیدا می کند . وقتی ما به داخل آب می رویم در آنجا فشار افزایش پیدا می کند و این لوله استاش باید بتواند فشار داخل گوش را افزایش بدهد .اگر این لوله نتواند وظیفه اش را انجام بدهد ما دچار گوش درد می شویم ، التهاب و گرفتگی پیدا می کند و گاهی اوقات در بچه های کوچک باعث پارگی پرده ی گوش می شود . میگویند که بچه ای که در هواپیما است یک چیزی بدهند که بخورند تا با باز و بسته شدن لوله ی استاش فعال بشود و تهویه ی هوا اتفاق بیفتد . در بعضی از افراد که آلژی دارند این لوله خوب کار نمی کند . ما توصیه می کنیم که آدامس شکلات بخورند تا دهان شان کار بکند و خود فرد بطور فعال بتواند لوله ی استاش را باز و بسته بکند و تهویه ی هوا خوب انجام بشود . چون لوله ی استاش بشکل طبیعی بسته است . وقتی ما خمیازه می کشیم ، آب دهان را قورت می دهیم و غذا می خوریم ، در این موارد این لوله باز می شود و انتقال هوا اتفاق می افتد . آدامس می تواند به ما کمک کند که گرفتگی گوش مان باز بشود .
www.ch3.ir