دوشنبه، 5 ارديبهشت 1390

پرسش :

خضاب كردن با حنا چه فوايدي دارد؟

پاسخ :
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
اِختَضِبوا بِالحِنّاءِ ؛ فَإِنَّهُ يَجلُو البَصَرَ ، ويُنبِتُ الشَّعرَ ، ويُطَيِّبُ الرّيحَ ، ويُسَكِّنُ الزَّوجَةَ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
به حنا خضاب بنديد؛ چرا كه ديده را جلا مى‏دهد ، مو بر مى‏روياند ، بو را خوش مى‏سازد و همسر مرد را آرامش مى‏بخشد.
بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 99 ، حديث 9 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 306
*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
نَفَقَةُ دِرهَمٍ فِي الخِضابِ أفضَلُ مِن نَفَقَةِ دِرهَمٍ في سَبيلِ اللّه‏ِ ، إنَّ فيهِ أربَعَ عَشرَةَ خَصلَةً : يَطرُدُ الرّيحَ مِنَ الاُذُنَينِ ، ويَجلُو الغِشاءَ عَنِ البَصَرِ . . .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
خرج كردن يك درهم براى خضاب ، برتر از انفاق يك درهم در راه خداست. اين كار ، چهارده فايده دارد: بو را از گوش‏ها دور مى‏كند ، پرده [ تاريكى] را از برابر ديده كنار مى‏زند و آن را جلا مى‏دهد...
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 482 ، حديث 12 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 306
*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
الحِنّاءُ خِضابُ الإِسلامِ ؛ يَزيدُ فِي المُؤمِنِ عَمَلَهُ ، ويَذهَبُ بِالصُّداعِ ، ويُحِدُّ البَصَرَ ، ويَزيدُ فِي الوِقاعِ ، وهُوَ سَيِّدُ الرَّياحينِ فِي الدُّنيا وَالآخِرَةِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
حنا ، خضاب اسلام است؛ بر [ثواب] عمل مؤمن مى‏افزايد ، سردرد را از ميان مى‏بَرَد ، چشم را تيزبين مى‏كند ، قدرت آميزش را افزون مى‏سازد و مهترِ گياهان خوش‏بو در دنيا و آخرت است.
طبّ النبيّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، صفحه 10 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 308
*******
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
عَلَيكُم بِسَيِّدِ الخِضابِ الحِنّاءِ ؛ فَإِنَّهُ يُطَيِّبُ البَشَرَةَ ، ويَزيدُ فِي الجِماعِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
بر شما باد مهتر همه خضاب‏ها ، حنا ، كه پوست را پاكيزه مى‏كند و بر توان همبسترى مى‏افزايد .
كنز العمّال ، جلد 6 ، صفحه 668 ، حديث 17316 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 478
*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
مَنِ اطَّلى وَاختَضَبَ بِالحِنّاءِ آمَنَهُ اللّه‏ُ تَعالى مِن ثَلاثِ خِصالٍ : الجُذامِ ، وَالبَرَصِ ، وَالآكِلَةِ إلى طَليَةٍ مِثلِها .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
هر كس حنا بر بدن خود بمالد و با آن خضاب كند ، خداوند ، او را تا هنگامى كه بخواهد ديگر بار خضاب كند ، از سه چيز در امان مى‏دارد : جذام ، پيسى و خوره .
بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 90 ، حديث 8 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 478
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الحِنّاءُ عَلى أثَرِ النّورَةِ أمانٌ مِنَ الجُذامِ والبَرَصِ .
امام صادق عليه‏السلام :
حنا كردن ، در پى نوره كشيدن ، مايه ايمنى از جذام و پيسى است .
كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 92 ، حديث 28495 نقلاً عن أبي نعيم عن دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 478