دوشنبه، 5 ارديبهشت 1390

پرسش :

سرمه كشيدن چه فوايدي دارد؟

پاسخ :
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
الكُحلُ فِي العَينَينِ يَجلُو البَصَرَ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
سرمه كشيدن چشمان ، ديده را جلا مى‏دهد.
الفردوس ، جلد 3 ، صفحه 311 ، حديث 4937 عن حذيفة بن اليمان ، كنز العمّال ، جلد 6 ، صفحه 646 ، حديث 17208 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 300
*******
الإمام الحسين عليه‏السلام :
قالَ لي رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم : يا بُنَيَّ ، نَم عَلى قَفاكَ يَخمَص بَطنُكَ ، وَاشرَبِ الماءَ مَصّا يَمرَأكَ أكلُكَ ، وَاكتَحِل وَترا يُضِئ لَكَ بَصَرُكَ ، وَادَّهِن غِبّا تَتَشَبَّه بِسُنَّةِ نَبِيِّكَ .
امام حسين عليه‏السلام :
پيامبر خدا به من فرمودند: «فرزندم! به پشت بخواب تا شكمت كوچك شود ، آب را به مكيدن بنوش تا خوردنت بر تو گوارا آيد ، به شمارِ دفعات فرد ، سرمه بكش تا چشمانت روشن شود و يك روز در ميان ، روغن بزن تا به سنّت پيامبر خويش ، عمل كرده باشى».
دعائم الإسلام ، جلد 2 ، صفحه 164 ، حديث 591 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 300
*******
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
ثَلاثٌ يَزِدنَ في قُوَّةِ البَصَرِ : الكُحلُ بِالإِثمِدِ ، وَالنَّظَرُ إلَى الخُضرَةِ ، وَالنَّظَرُ إلَى الوَجهِ الحَسَنِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
سه چيز ، قدرت بينايى را افزون مى‏كند: سرمه كشيدن به اِثْمِد ، نگريستن به سبزى ، و نگاه كردن به چهره زيبا.
كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 51 ، حديث 28314 نقلاً عن أبي الحسن العراقي في فوائده عن بريدة دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 300
*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
عَلَيكَ بِالكُحلِ ؛ فَإِنَّهُ يُنبِتُ الشَّعرَ ، ويَشُدُّ العَينَ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
بر تو باد سرمه؛ چرا كه موى را بر مى‏رويانَد و چشم را تقويت مى‏كند.
كنز العمّال ، جلد 6 ، صفحه 645 ، حديث 17200 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 300
*******
الإمام الباقر عليه‏السلام :
الاِكتِحالُ بِالإِثمِدِ يُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، ويَشُدُّ أشفارَ العَينِ .
امام باقر عليه‏السلام :
سرمه كشيدن به اِثْمِد ، بوى را خوش مى‏سازد و مژه‏گاه‏ها را استحكام مى‏بخشد.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 494 ، حديث 4 عن عبداللّه‏ بن الفضل الهاشمي عن أبيه دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 302
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الكُحلُ عِندَ النَّومِ أمانٌ مِنَ الماءِ .
امام صادق عليه‏السلام :
سرمه‏كشيدن در هنگام خواب ، مايه ايمنى از آب [چشم] است .
بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 94 ، حديث 5 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 288
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الكُحلُ يُنبِتُ الشَّعرَ ، ويُجَفِّفُ الدَّمعَةَ ، ويُعذِبُ الرّيقَ ، ويَجلُو البَصَرَ .
امام صادق عليه‏السلام :
سرمه ، مو بر مى‏روياند ، اشكْ‏ريزش را مى‏خشكانَد ، آب دهان را گوارا مى‏سازد و ديده را جلا مى‏دهد.
، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 94 ، حديث 1 وص 195 ، حديث 11 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 302
ارسال نظر برای اين حديث
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الكُحلُ يُعذِبُ الفَمَ .
امام صادق عليه‏السلام :
سرمه كشيدن ، دهان را تَر و تازه مى‏كند .
بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 95 ، حديث 11 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 388
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الكُحلُ بِاللَّيلِ يُطَيِّبُ الفَمَ ، ومَنفَعَتُهُ إلى أربَعينَ صَباحا .
امام صادق عليه‏السلام :
سرمه كشيدن در هنگام شب ، دهان را خوش‏بو مى‏كند و منفعت آن تا چهل روز ، استمرار مى‏يابد .
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 109 ، حديث 239 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 388
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الكُحلُ يُنبِتُ الشَّعرَ ، ويُجَفِّفُ الدَّمعَةَ ، ويُعذِبُ الرّيقَ ، ويَجلُو البَصَرَ .
امام صادق عليه‏السلام :
سرمه ، مو را مى‏روياند ، اشك‏ريزش را مى‏خشكاند ، آب دهان را گوارا مى‏سازد و ديده را جلا مى‏دهد .
بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 94 ، حديث 1 وص 95 ، حديث 11 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 388