دوشنبه، 5 ارديبهشت 1390

پرسش :

شستن سر با سدر چه فايده اي دارد؟

پاسخ :
امام على عليه‏السلام :
لَمّا أمَرَ اللّه‏ُ عز و جل رَسولَهُ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم بِإِظهارِ الإِسلامِ و ظَهَرَ الوَحيُ ، رَأى قِلَّةً مِنَ المُسلِمينَ ، وكَثرَةً مِنَ المُشرِكينَ ، فَاهتَمَّ رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم هَمّا شَديدا ، فَبَعَثَ اللّه‏ُ عز و جل إلَيهِ جَبرَئيلَ عليه‏السلام بِسِدرٍ مِن سِدرَةِ المُنتَهى ، فَغَسَلَ بِهِ رَأسَهُ ؛ فَجَلا بِهِ هَمَّهُ .
هنگامى كه خداوند ، پيامبر خويش را به آشكار ساختن اسلام فرمان داد و وحى هويدا شد ، كم بودن شمارِ مسلمانان و فراوان بودن شمارِ كافران را ديد . پس پيامبر خدا به سختى اندوهگين شد . در اين هنگام ، خداوند ، جبرئيل را با قدرى سدر از سدرة المنتهى فرستاد. وى ، سرش را با آن شست و بدين وسيله ، اندوهش برطرف شد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 505 ، حديث 7 عن محمّد بن الحسين العلوي عن أبيه عن جدّه ، بحار الأنوار ، جلد 18 ، صفحه 213 ، حديث 44 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 114
*******
الإمام الكاظم عليه‏السلام :
غَسلُ الرَّأسِ بِالسِّدرِ يَجلِبُ الرِّزقَ جَلباً .
امام كاظم عليه‏السلام :
شستن سر با سدر ، روزى‏آور است .
بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 87 ، حديث 8 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 528