دوشنبه، 5 ارديبهشت 1390

پرسش :

بيمار چه ويژگي هايي دارد؟

پاسخ :
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
لِلمَريضِ أربَعُ خِصالٍ : يُرفَعُ عَنهُ القَلَمُ ، ويَأمُرُ اللّه‏ُ المَلَكَ يَكتُبُ لَهُ‏كُلَّ فَضلٍ كانَ يَعمَلُهُ في صِحَّتِهِ ، ويَتَتَبَّعُ مَرَضُهُ كُلَّ عُضوٍ في جَسَدِهِ فَيَستَخرِجُ ذُنوبَهُ مِنهُ ، فَإِن ماتَ ماتَ مَغفوراً لَهُ ، وإن عاشَ عاشَ مَغفوراً لَهُ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
براى بيمار ، چهار ويژگى است : قلمِ تكليف از او برداشته مى‏شود ؛ خداوند به فرشته فرمان مى‏دهد همه پاداش آنچه را در دوران تن‏درستى خويش انجام مى‏داده است ، بنويسيد ؛ بيمارى وى بر همه اندام‏هايش گذر مى‏كند و گناهانش را از آن بيرون مى‏برد . پس اگر بميرد ، آمرزيده‏شده مى‏ميرد و اگر زنده بماند ، آمرزيده‏شده زندگى مى‏كند .
بحارالأنوار ، جلد 81 ، صفحه 184 ، حديث 35 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 156