سه‌شنبه، 6 ارديبهشت 1390

پرسش :

توضيح المسائل با عقل من جور در نمي آيد .چگونه و به چه دليل بايد به مرجع تقليد اعتماد كرد؟چگونه مرجع اعلم را بايد انتخاب كرد ؟

پاسخ :
بايد توجه داشت:
1- احكام شرعي يا مطابق نص صريح آيات قرآن و سخن معصومين است و يا با استفاده از قواعد علمي استنباط شده است.
2- از آنجا كه خداي متعال و معصومان(ع) علاوه بر مصالح جسمي، روحي، اجتماعي و به طور خلاصه دنيوي و آخرتي را در نظر دارند، با اطمينان مي‏توان نتيجه گرفت كه دستورات آنان در بلندمدت به نفع افراد و جوامع بشري است، لذا اگرچه برخي موارد، از نظر عقلي براي ما قابل هضم نيست ولي مي‏توانيم با اطمينان به آن‏ها عمل كنيم.
استنباط احكام شرعي از طرف علما و فقهاء از آنجا كه به عنوان كارشناس برتر در مسايل فقهي مطرح‏اند، ضريب اطمينان ما را نسبت به ديگراني كه از جهت علمي در سطح پايين‏تري مي‏باشند، بيشتر خواهد كرد و عمل به نظرات آنان از نظر عقلي سزاوارتر مي‏باشد.
www.eporsesh.com