شنبه، 10 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا امام عسكری ‏عليه ‏السلام از ولادت حضرت مهدی عليه ‏السلام خبر داده است؟

پاسخ :
آري، در روايات زيادي به اين موضوع اشاره شده است:
موسي بن جعفر بن وهب بغدادي مي ‏گويد: از امام عسكري (ع) شنيدم كه می ‏‌فرمود:
"كأنّي بكم وقد اختلفتم بعدي في الخلف منّي، أما أنّ المقرّ بالأئمّة بعد رسول اللَّه المنكر لولدي كمن أقرّ بجميع أنبيآء اللَّه ورسله ثم أنكر بنبوّة محمّد رسول اللَّه (ص)..."؛(1)
"گويا شما را مي ‏بينم كه بعد از من در جانشين من اختلاف خواهيد نمود. آگاه باشيد! همانا كسي كه اقرار به امامان بعد از رسول خدا كند ولي منكر فرزندم باشد، همانند كسي است كه اقرار به جميع انبيا و رسولان داشته باشد ولی نبوت رسول خدا (ص) را انكار كند...".
عثمان بن سعيد عَمْري مي ‏گويد: از امام عسكري (ع) سؤال شد در حالي كه من نزد او بودم درباره روايتي كه از آباء او نقل شده كه زمين خالي از حجت خدا بر خلقش تا روز قيامت نخواهد بود. و همانا كسي كه بميرد و امام زمان خود را نشناخته باشد به مرگ جاهليّت از دنيا رفته است؟ حضرت فرمود:
"إنّ هذا حقّ كما أنّ النهار حقّ. فقيل له: يابن رسول اللَّه! فمن الحجّة والإمام بعدك؟ فقال: ابني محمّد وهو الإمام والحجّة بعدي، من مات ولم‏يعرفه مات ميتة جاهلية..."؛(2)
"اين حق است، همان گونه كه روز حق است. به حضرت عرض شد: اي فرزند رسول خدا! حجت و امام بعد از شما كيست؟ فرمود: فرزندم محمّد امام و حجّت بعد از من است. هركس بميرد در حالي كه او را نشناخته باشد به مرگ جاهليت از دنيا رفته است..."
احمد بن اسحاق مي‏ گويد: از امام حسن عسكري (ع) شنيدم كه مي ‏فرمود:
"الحمد للَّه الذي لم‏يخرجني من الدنيا حتي أراني الخلف من بعدي أشبه الناس برسول اللَّه (ص) خَلقاً وخُلقاً..."؛(3)
"ستايش مخصوص خداوندي است كه مرا از دنيا خارج نكرد تا اين كه جانشين بعد از مرا به من نشان داد. او شبيه ‏ترين مردم به رسول خدا (ص) از حيث خلقت و اخلاق است...".

پی نوشتها:
1. بحارالأنوار، ج 51، ص 160، ح 6
2. بحارالأنوار، ج 51، ص 160، ح 7
3. كمال ‏الدين، ص 408، ح 7 ؛ بحارالأنوار، ج 51، ص 161، ح 9
www.eporsesh.com