شنبه، 10 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا امام جواد عليه السلام از ولادت امام مهدی عليه ‏السلام خبر داده است؟

پاسخ :
آري، در حدود 90 حديث از امام جواد (ع) اشاره به ولادت حضرت مهدي (ع) شده است.
صدوق به سندش از عبدالعظيم حسني نقل كرده كه فرمود: من بر محمّد بن علي بن موسي بن جعفر بن علي بن حسين بن علي بن ابي‏طالب: وارد شدم و مي‏ خواستم تا از قائم سؤال كنم كه آيا او مهدي است يا شخص ديگر؟ حضرت در ابتدا فرمود:
"يا أباالقاسم! إنّ القآئم منّا هو المهديّ الّذي يجب أن ينتظر في غيبته ويطاع في ظهوره وهو الثالث من ولدي"؛(1)
"اي اباالقاسم! همانا قائم از ما مهدي است كه واجب است در غيبت او به انتظار نشسته شود و در ظهورش اطاعت شود. و او سومين از اولاد من است."
صدوق؛ به سندش از صقر بن ابي‏ دلف نقل كرده كه از امام جواد (ع) شنيدم كه مي فرمود:
"الإمام بعدي اِبني عليّ، أمره أمري وقوله قولي وطاعته طاعتي، والإمام بعده ابنه الحسن أمره أمر أبيه و قوله قول أبيه و طاعته طاعة أبيه. ثمّ سكت فقلت له: يابن رسول اللَّه! فمن الإمام بعد الحسن؟ فبكي(ع) بكآءً شديداً، ثم قال: إنّ من بعد الحسن ابنه القآئم الحقّ المنتظر..."؛(2)
"امام بعد از من فرزندم علي است، امر او امر من و قول او قول من وطاعت او طاعت من است. و امام بعد از او فرزندش حسن است. امر او امر پدرش، و قول او قول پدرش، و طاعت او طاعت پدرش مي ‏باشد. آن گاه ساكت شد. عرض كردم: اي فرزند رسول خدا! امام بعد از حسن كيست؟ امام گريه شديدی كرد، سپس فرمود: همانا بعد از حسن فرزندش قائم به حقّ منتظر است...".

پی نوشتها:
1. كمال الدين، ص 377، ح 1 ؛ بحارالأنوار، ج 51، ص 156، ح 1
2. اعلام الوري، ص 436 ؛ بحارالأنوار، ج 51، ص 157، ح 5
www.eporsesh.com