شنبه، 10 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا امام صادق‏‏ عليه ‏السلام از ولادت حضرت مهدی عليه ‏السلام خبر داده است؟

پاسخ :
آری، صدوق به سندش در حديث مفصّلي از امام صادق (ع) نقل كرده كه فرمود:
"...ستقع بالسادس من ولدي وهو الثاني عشر من الأئمّة الهداة بعد رسول اللَّه (ص)، أوّلهم أميرالمؤمنين عليّ بن أبي‏طالب وآخرهم القائم بالحقّ بقيّة اللَّه في الأرض وصاحب الزمان ..."؛
"...همانا زود است كه ششمين فرزند من غايب شود، و او دوازدهمين نفر از امامان هدايت‏گر بعد از رسول خدا (ص) است كه اوّل آن‌ها اميرالمؤمنين و آخر آنها قائم به حقّ بقيةاللَّه در روي زمين وصاحب ‏الزمان است...".(1)
و نيز به سند خود از امام صادق (ع) نقل كرده كه فرمود:
"من أقرّ بجميع الأئمّة وجحد المهديّ كان كمن أقرّ بجميع الأنبياء و جحد محمّداً (ص) نبوّته. فقيل له: يابن رسول اللَّه! فمن المهديّ من ولدك؟ قال: الخامس من ولد السابع يغيب عنكم شخصه ولايحلّ لكم تسميته"؛
"هر كس به جميع ائمه اقرار كند ولي مهدي را انكار كند مثل كسي است كه اقرار به جميع انبيا كرده ولي محمّد (ص) را انكار كرده است. به حضرت عرض شد: اي فرزند رسول خدا! چه كسي از فرزندان تو مهدي است؟ فرمود: پنجمين از اولاد هفتم، كسي كه از شما غايب مي ‏شود و نام بردن او بر شما حلال نيست."(2)
و نيز در حديثي از ابي ‏بصير نقل مي ‏كند كه فرمود: به امام صادق (ع) عرض كردم:
"و من القآئم منكم أهل البيت؟
فقال: يا أبابصير! هو الخامس من ولد ابني موسي ذلك ابن سيّدة الإماء يغيب غيبة يرتاب فيها المبطلون ثمّ يظهره اللَّه عزّوجلّ فيفتح علي يده مشارق الأرض و مغاربها..."؛
"اي فرزند رسول خدا! قائم از شما اهل بيت كيست؟
حضرت فرمود: اي ابابصير! او پنجمين فرزند از اولاد فرزندم موسي است، او فرزند بهترين زنان است، غيبتي دارد كه در آن اهل باطل شك خواهند كرد، آن گاه خداوند عزّوجلّ او را ظاهر كرده وبه دست او مشرق‏‌ها و مغرب‏‌هاي زمين را فتح خواهد نمود...".(3)

پی نوشت‌ها:
1. كمال الدين، ص 33 ؛ بحارالأنوار، ج 42، ص 79، ح 8
2. كمال الدين، ص 333، ح 1
3. كمال الدين، ص 345، ح 31 ؛ بحارالأنوار، ج 51، ص 146، ح 14
www.eporsesh.com