دوشنبه، 12 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا زيديه، منكر حضرت مهدى عليه السلام هستند؟

پاسخ :
احمد امين مصرى در كتاب «ضحى الاسلام» ادعا مى كند كه زيديه به طور شديد مهدى عليه السلام را انكار مى كنند.(1)
پاسخ : ادعاى احمد امين به طور حتم باطل است زيرا با مراجعه به كتاب هاى زيديه پى مى بريم كه آنها هم مانند ساير فرق اسلامى به ظهور و قيام حضرت مهدى عليه السلام اعتقاد كامل دارند.
مجد الدين بن محمد بن منصور حسنى مويدى از بزرگان علماى زيديه است كه در كتاب «لوامع الانوار» بابى را تحت عنوان «اخبار المهدى» بيان كرده و احاديث بسيارى درباره آن حضرت عليه السلام آورده است.(2)
او در بخشى از كلمات خود مى گويد: «امامان از آل محمد كه درودهاى خداوند متعال بر آنها باد به حضرت مهدى بشارت مى دادند و فرج او را از خداوند انتظار مى كشيدند. اول امامان آخر امامان را به اين موضوع وصيت مى نمودند، و سابق آنان به كسانى كه بعد از آنها مى آمدند موضوع حضرت مهدى عليه السلام را ابلاغ مى نمودند».(3)
او نيز بعد از نقل اخبار و روايات بسيار درباره حضرت مهدى عليه السلام مى گويد: «روايات درباره مهدى و اينكه او از اهل بيت است به حد تواتر مى باشد».(4)
و نيز مى گويد: «خبرهاى نبوى و بشارت هاى علوى به امام امت و خاتمه امامان (مهدى) بيش از آن است كه شماره شود. و امر درباره او همان چيزى است كه شارح نهج البلاغه (ابن ابى الحديد) در شرح كلام وصى (امام على) صلوات الله عليهقد لبس للحكمة جنتهاگفته است. كلامى كه نص آن اين است . و به تحقيق اتفاق تمام فرقه هاى مسلمانان بر آن است كه دنيا و تكليف تمام نمى شود مگر بر او (ظهور او)».(5)
همين مضامين را امام زيديه، ابن حمزه، در كتاب «الشافى» نقل كرده است.(6)
از عبارات ابن حمزه استفاده مى شود كه او حتى به ولادت حضرت مهدى عليه السلام اعتقاد دارد، نه اينكه در آخرالزمان متولد مى شود.(7)
و نيز قاضى حسين بن ناصر مهلا از علماى زيديه در كتاب «مطمح الامال» به اصل قضيه مهدويت تصريح كرده است. او مى گويد: «درباره مهدى احاديثى است كه به حد تواتر رسيده است».(8)

پی نوشتها:
1- ضحى الاسلام، ج 3، ص 243.
2- لوامع الانوار، ج 1 ص 58-64.
3- لوامع الانوار، ج 1، ص 58.
4- لوامع الانوار ، ج 1، ص 58.
5- لوامع الانوار ، ج 1، ص 58.
6- كتاب الشافى، ج 1، ص 78.
7- كتاب الشافى، ج 1، ص 79.
8- مطمح الامال، ص 185.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران