دوشنبه، 12 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا ولايت تكوينى امام به معناى تفويض است ؟

پاسخ :
برخى گمان كرده اند كه((ولايت تكوينى امام))به معناى تفويض امر عالم به شخص امام است كه اين با عقيده توحيد افعالى سازگارى ندارد. و قرآن نيز يهود را به جهت اين عقيده شديدا مورد سرزنش قرار داده است . (1)
براى جمع بين اعتقاد به((توحيد افعالى))و اينكه در عالم وجود هيچ كارى بدون اراده و مشيت خداوند انجام نمى گيرد و اعتقاد به((ولايت تكوينى))امام بايد گفت :
اولا: هرگز تمام امور عالم به امام واگذار نشده است .
ثانيا : در آن امورى نيز كه امام تصرف تكوينى مى كند همانند ساير امور اراده و مشيت خاص الهى نيز بر آن تعلق گرفته است .
پی نوشت:
1- سوره مائده ، آيه 64.
منبع : موعود شناسی وپاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی ، انتشارات مسجد مقدس جمکران