دوشنبه، 12 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيه هدايت (سوره اعراف، آيه 118) چگونه بر وجود امام زمان (عج) دلالت دارد؟

پاسخ :
خداوند متعال مى فرمايد: «و ممن خلقنا امة يهدون بالحق و به يعدلون(1)؛ و از جمله كسانى كه آفريديم فرقه‌اى به حق هدايت مى‌يابند و به حق برمى‌گردند.»

فخر رازى در ذيل آيه فوق در تفسيرش از جبایی نقل كرده كه: «اين آيه دلالت دارد بر اين كه هيچ زمانى خالى از كسى كه قيام و عمل به حق كرده و مردم را به آن هدايت كند نيست.»(2)

ميرزا محمد مشهدى در تفسير كنزالدقائق مى‌گويد: «آيه دلالت دارد بر اين كه در هر قرنى يک نفر معصوم وجود دارد زيرا مفاد آن اين است كه هادين و عادلين بعضى از خلقند نه تمام آن‌ها و هر كسى كه معصوم نيست هادى و عادل كلى نيست.»(3)

عبدالله بن سنان مى‌گويد از امام صادق عليه السلام درباره آيه: و ممن خلقنا امة ...؛ سؤ ال كردم؟ حضرت فرمود: «هم الائمة(4)؛ مقصود از آيه ائمه است.»

پی‌نوشت‌ها:
1- سوره اعراف، آيه 118.
2- تفسير فخر رازى، ج 15، ص 72.
3- تفسير كنز الدقائق، ج 3، ص 657.
4- كافى، ج 1، ص 414.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران