دوشنبه، 12 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا امام على عليه السلام به غيبت امام زمان عليه السلام اشاره كرده‌اند؟

پاسخ :
آرى، حضرت علی علیه السلام در بسيارى از روايات به غيبت حصرت مهدى عليه السلام اشاره نموده است از جمله: شیخ صدوق رحمة الله عليه در حديثى به سند خود از اميرالمومنين عليه السلام نقل كرده كه حضرت فرمودند:

«للقائم منا غيبة امرها طويل كاءنى بالشيعة يجولون جولان النعم فى غيبته يطلبون المرعى فلا يجدونه الا فمن ثبت منهم على دينه ولم يقس قلبه لطول اءمد غيبة امامه فهو معى فى درجتى يوم القيامة ...(1)؛

براى قائم از ما غيبتى است كه زمان و مدت آن طولانى خواهد بود. گويا شيعه را مى‌بينم كه به مانند گوسفندان متحير و سرگردان به دنبال چراگاه مى‌گردد ولى آن را نمى‌يابد. آگاه باشيد هر كس كه در آن زمان بر دين خود ثابت قدم باشد و قلبش به جهت طولانى شدن مدت غيبت سخت نشود او با من و در مرتبه من در روز قيامت خواهد بود ...»

پی‌نوشت:
1- كمال الدين، ص 303 ؛ اعلام الورى، ص 426 ؛ بحارالانوار، ج 51، ص 109، ح 1.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران.