دوشنبه، 12 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا امام كاظم عليه السلام از غيبت حضرت مهدى عليه السلام خبر داده‌اند؟

پاسخ :
امام كاظم عليه السلام فرمودند:
«اذا فقد الخامس من ولد السابع فالله الله فى اديانكم لا يزيلنكم احد عنها، یا بنى! انه لابد لصاحب هذا الامر من غيبتة ...(1)؛ هنگامى كه پنجمين از اولاد هفتمين مفقود شد پس خدا را خدا را در اديانتان، كسى شما را از آن جدا نكند، اى فرزندم! همانا به طور حتم براى صاحب اين امر غيبتى است ...».

يونس بن عبدالرحمن مى‌گويد: من بر موسى بن جعفر عليه السلام وارد شدم و عرض كردم: اى فرزند رسول خدا آيا شما قائم به حق مى‌باشيد؟ خضرت فرمودند:
«انا القائم باحق و لكن القائم الذى يطهر الارض من اءعدآء الله عزوجل و يملاها عدلا كما ملئت جورا و ظلما هو الخامس من ولدى له غيبة يطول اءمدها خوفا على نفسه ...(2)؛ من قائم به حقم، ولى قائمى كه زمين را از دشمنان خداوند عزوجل پاک كرده و آن را پر از عدالت خواهد نمود آن گونه كه پر از ظلم و جور شده باشد همان پنجمين نفر از اولاد من است براى او غيبتى طولانى است زيرا بر جان او خطر است ...».

و نيز در بيان قول خداوند متعال "و اسبغ عليكم نعمه ظاهرة و باطنة"(3) فرمودند:
«النعمه الظاهرة الامام الظاهر و الباطنة الامام الغائب فقلت له: و يكون فى الائمة من يغيب؟ قال: نعم، يغيب عن ابصار الناس شخصه و لا يغيب عن قلوب المومنين ذكره و هو الثانى عشر منا ...(4)؛ نعمت ظاهر، امام ظاهر و نعمت باطن، امام غايب است. راوى مى‌گويد: به حضرت عرض كردم: آيا در ميان ائمه كسى غايب مى‌شود؟ فرمودند: آرى شخصش از چشمان مردم غايب مى‌گردد ولى از قلوب مومنان غايب نمى‌گردد و او دوازدهمين از ما مى‌باشد ...».

پی‌نوشت‌ها:
1- كمال الدين، ص 359 و 360 ؛ كافى، ج 1، ص 336، ح 2.
2- كمال الدين، ص 361 ؛ بحارالانوار، ج 51، ص 151، ح 6.
3- سوره لقمان، آيه 20.
4- كمال الدين، ص 368 ؛ بحارالانوار، ج 51، ص 151، ح 2.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران