دوشنبه، 12 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا امام رضا عليه السلام از غيبت حضرت مهدى عليه السلام خبر داده‌اند؟

پاسخ :
شیخ صدوق رحمة الله عليه به سندش از امام رضا عليه السلام نقل كرده كه حضرت فرمودند:
«الرابع من ولدى ابن سيدة الاماء يطهر الله به الارض من كل جور و يقدسها من كل ظلم، و هو الذى يشک الناس فى ولادته و هو صاحب الغيبتة قبل خروجه ...(1) ؛ ... چهارمين از اولاد من كه فرزند بهترين زنان است خداوند به واسطه او زمين را از هر ظلمى پاک و پيراسته خواهد نمود و او كسى است كه مردم در ولادتش شک خواهند كرد و اوست صاحب غيبت قبل از خروجش ...».

و نيز آن حضرت به دعبل فرمودند:
«... يا دعبل! الامام بعدى محمد ابنى و بعد محمد ابنه على و بعد على ابنه الحسن و بعد الحسن ابنه الحجة المنتظر فى غيبته ...(2)؛ ... اى دعبل! امام بعد از من محمد فرزند من است. و بعد از محمد فرزندش على و بعد از على فرزندش حسن و بعد از حسن فرزندش حجت قائم است. كسى كه در غيتبش به انتظار او مى نشيند ...».

پی‌نوشت‌ها:
1- كمال الدين، ص 371 ؛ بحارالانوار، ج 52، ص 321، ح 29.
2- كمال الدين، ص 372 ؛ بحارالانوار، ج 51، ص 154، ح 4.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران