سه‌شنبه، 13 ارديبهشت 1390

پرسش :

حضرت مهدى عليه السلام در عصر غيبت چه كارهايى را انجام مى‌دهند؟

پاسخ :
در عصر غيبت كبری كارها و مشاغل امام زمان عليه السلام بسيار حساس و مهم است و اگر چه تصرف و بسط يد و حكومت ظاهرى بر اوضاع ندارند ولى مع ذلک ناظر بر اوضاع بوده و تصرفاتى مى نمايند.
شوؤن امامت و رهبرى و زعامت را در حد امكان متصدى شده و وظايف خود را به نحو احسن انجام مى‌دهند. عمر ايشان در راه اطاعت خدا مى‌گذرد. تكاليف اجتماعى را آنچه مقتضى و مصلحت باشد انجام مى‌دهند؛ مانند هدايت اشخاص، يارى دادن مؤمنين بر مخالفين، حل مسائل مشكل، نصيحت و موعظه افراد، شفاى امراض، هدايت گمشدگان و رساندن آن‌ها به مقصد، تعليم معارف، كمک مالى به نيازمندان، فريادرسى گرفتاران و ... .
در نتيجه مى توان يكى از تصرفات اساسى حضرت را همين نظام دادن به جامعه شيعى و حوزه‌هاى آن در طول تاريخ دانست كه با عدم سازماندهى ظاهرى مشاهده مى‌كنيم كه دست غيبى حضرت حافظ آن بوده و آن را تحت كنترل خود دارد.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران.