سه‌شنبه، 13 ارديبهشت 1390

پرسش :

چگونه ممكن است كه امام زمان (عج) در ميان ما باشند ولى ایشان را نشناسيم؟

پاسخ :
درباره كيفيت خفاى مهدى عليه السلام در عصر غيبت كبری دو نظريه است :
يكى اين كه شخص حضرت مخفى است (خفاى شخص)، به اين معنا كه حضرت مهدى عليه السلام از ما دور بوده و در مكانى زندگى مى‌كنند كه هيچ كس به آن دسترسى ندارد.
ديگر اين كه شخص امام زمان علیه السلام از ما مخفى نيست بلكه او در ميان ما به سر مى‌برد ولى عنوان او براى ما مخفى است (خفاى عنوان)، به اين معنا كه او را مى‌بينيم ولى به جا نمى‌آوريم و نمى‌توانيم تطبيق كنيم كه اين شخص ‍ كه ما تاكنون او را ديده‌ايم همان امام زمان است. فعلا بحث در اين جهت نداريم كه قول حق كدام است ولى بنابر نظر «خفاى عنوان» ممكن است كه انسان اوصاف كسى را شنيده باشد و او را مكرر مشاهده كرده باشد. ولى به جا نياورده و تطبيق نكرده باشد. موضوع غيبت امام زمان عليه السلام نيز از همين قبيل است.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران.