سه‌شنبه، 13 ارديبهشت 1390

پرسش :

امام زمان عليه السلام چگونه در عصر غيبت مردم را هدايت مى‌كنند؟

پاسخ :
1- هدايت تشريعى: كه به بيان احكام شرع و معارف الهى براى مردم است، اين نوع هدايت غالبا با حضور امام در ميان مردم تحصيل مى‌گردد.

2- هدايت باطنى: كه همان دستگيرى از راه باطن و هدايت انسان از راه درون است. اين نوع هدايت از آن جهت كه نوعى تكوينى است احتياج به حضور حضرت و ملاقات مردم با او ندارد بلكه با غيبت حضرت نيز امكان پذير است و تمام كسانى كه در آن‌ها تحول و دگرگونى پيدا مى‌شود و از راه درون به حق و حقيقت رهنمون مى‌شوند با تصرفاتى است كه از ناحيه امام زمان عليه السلام و به اراده و مشيت خداوند انجام مى‌پذيرد.

3- برخى از انواع هدايت‌ها نيز هست كه حضرت مهدى عليه السلام در حق شيعيانش انجام مى‌دهد كه متوقف بر حضور و ملاقات‌هاى مقطعى است، مثل هدايت گمشدگان و شفاى بيماران و ... .

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران.