سه‌شنبه، 13 ارديبهشت 1390

پرسش :

در برخى از روايات به اهل و عيال امام زمان اشاره شده، آيا اين دلالت بر ازدواج ایشان دارد؟

پاسخ :
محمد بن مشهدى در مزار از امام صادق عليه السلام نقل كرده كه حضرت فرمودند: «گويا نزول قائم در مسجد سهله را با اهل و عيالش مشاهده مى‌كنم.»(1)

درباره این قبیل روایات دو نکته قابل اشاره است:

1- دعاها و روايات قابل جمع با اولاد حضرت هنگام ظهور يا بعد از آن است.
سيد جعفر مرتضى عاملى مى‌گويد: «چه بسا مراد، اولاد حضرت بعد از ظهور باشد آن گونه كه از سياق كلام در اكثر روايات استفاده مى‌شود.»(2)

2- تعبير به آل بيت امام زمان عليه السلام كه در برخى از ادعيه وارد شده با آباء و اجداد آن حضرت نيز سازگارى دارد.

پی‌نوشت‌ها:
1- نجم الثاقب، ص 225.
2- دراسة فى علائم الظهور، ص 232.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران