سه‌شنبه، 13 ارديبهشت 1390

پرسش :

آیا کنیه «اباصالح» دلالت بر ازدواج حضرت مهدی (عج) دارد؟

پاسخ :
برخى ممکن است براى اثبات ازدواج و اولاددار بودن حضرت مهدى علیه السلام به کنیه اباصالح استدلال کنند یعنى پدر صالح، که این دلالت بر وجود فرزندى به نام صالح براى حضرت دارد.
در پاسخ باید گفت:
اولا: ممکن است که این کنیه برای حضرت مهدى علیه السلام به جهت آن باشد که امام زمان علیه السلام پدر و مجرى اصلاح جامعه است، او تنها کسى است که به اذن و اراده الهى جامعه بشرى را در سطح کره زمین اصلاح خواهد کرد. همان گونه که در روایتى پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله درباره خود على بن ابى طالب علیه السلام فرمودند: من و على دو پدر این امتیم.
ثانیا: کلمه ((اب)) در لغت عرب تنها به معناى پدر نیست بلکه به معناى صاحب نیز آمده است. ((اباصالح)) یعنى کسى که صلحایى در اختیار دارد.
ثالثا: ممکن است که این کنیه از آیه و لقد کتبنا فى الزبور من بعد الذکر ان الارض یرثها عبادى الصالحون(1) گرفته شده باشد.

پی نوشت:
1- سوره انبیاء، آیه 105.
منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران