سه‌شنبه، 13 ارديبهشت 1390

پرسش :

اصحاب حضرت مهدى عليه السلام چه ويژگى‌هايى دارند؟

پاسخ :
مطابق برخى از روايات اصحاب حضرت مهدی عليه السلام از صفات و ويژگى‌هايى برخوردارند از قبيل:

1- اخلاص
در روايتى امام جواد عليه السلام به عبدالعظيم حسنى عليه السلام فرمود:
«... و هنگامى كه براى او اين تعداد 313 نفر از اهل اخلاص جمع شد، خداوند امر او را ظاهر خواهد كرد ...».(1)

2- يقين و استقامت
از امام صادق عليه السلام در حديثى نقل شده كه فرمود:
«... گويا قلب هاى آنها به مانند تكه هاى آهن است، شكى در قلوب آنها راجع به خدا وجود ندارد. محكم‌تر از سنگ است ...».(2)

3- خداشناسى واقعى
از امام على عليه السلام در ضمن حديثى نقل است كه فرمود:
«... و لكن در طالقان مردمانى مومن خواهند آمد كه به خداوند معرفت واقعى دارند و آنان انصار مهدى در آخرالزمان مى باشند».(3)

4- شيران روز و زاهدان شب
از امام صادق عليه السلام در حديثى راجع به اصحاب قائم عليه السلام نقل است كه فرمود:
«گويا من نظر مى كنم به قائم و اصحاب او در نجف كوفه ... سجده ها به پيشانى هاى آنها اثر گذارده است، شيران در روز و راهبان در شب اند ...».(4)

5- برخوردارى از تأييد الهى
طبرسى در روايتى از امام على عليه السلام نقل كرده كه فرمود:
«تا اين كه خداوند مردى را در آخرالزمان بر مى انگيزاند ... او را به ملائكه اش تأييد كرده و انصارش را حفظ خواهد نمود».(5)

پی نوشت:
1- كمال الدين، ج 2، ص 377 و 378.
2- بحارالانوار، ج 52، ص 307، ح 82.
3- بحارالانوار، ج 51، ص 87، ج 83.
4- بحارالانوار، ج 52، ص 386.
5- بحارالانوار، ج 52، ص 280، ح 6.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران

نظرات کاربران